perjantai 27. maaliskuuta 2009

Strasbourg - Kehl

Tässäpä siis luvattua "matkajuttua". Kuvat on just niin harmaita kuin kuvittelinkin, mutta muuten reissu meni harvinaisen lipakkaasti, eli alle tuntiin, yhdensuunnanmatka siis:

Eka pysäkki on meidän tuppukylän ratikka-asema:Seuraavan kerran vaihdoin Lycee Kleberillä, todella iso aukio, jolla sijaitsevat siis tuo kyseinen lukio, Holiday Inn jne. Kuvassa näkyy televisiokanava France 3:n antenni:Kolmas vaihto Port de Rhin, jossa mainostetaan kovasti tuota kuulua raja-aluetta, aina kaksin lipuin:Kuuluisan kahden rannan sillan ylityksen jälkeen, about 2 minsaa, saavumme Kehliin ja Saksaan:Eka kauppa jossa aina pakko käväistä on Woolworth, josta ostin tällä kertaa Katjesin iki-ihania suolakaloja, joihin olen ollut koukussa jo vuosia :pIhmettelin tätä Suomisauna kylttiä... Onko kukaan muuten käyny Biosaunassa??Sitten kosmetiikka aarreaitta DM:Suoraan DM:ltä saavumme Kehlin torille ja kirkolle. Strasbourgista pääsee Kehliin tosi kätevästi myös pyörällä:Unohdin ottaa kuvan Mülleristä, mutta kauppa kuin kauppa.
Kaupungintalo on tuossa pysäkin takana:Toista kertaa siltaa ylitettäessä, yleensä tyhjällä tulliportilla, tuli sitten se kuuluisa henkilöpapereiden tarkastus. Itseasiassa Nato-kokouksen takia raja-alueiden liikenteen seuraamista on lisätty reippaasti, jonka radioo päivittäin kuuntelevana tiesinkin. Ajattelin kuulokkeet päässä, et eihän ne nyt näin viattoman näköiseltä blondilta kysy, mutta kysyvät tietenkin! En saanu ajokorttiani lompakosta ulos ja onneksi olin ottanut uudesta passistani kopion joka sitten kelpasi. Vieressä kiljuvilta saksalaisilta ei jostain syystä kysytty...

Ranskan puolella mulla oli treffit kullan kanssa uudessa Rive Etoile kauppakeskuksessa, jossa kävimme syömässä. Ratikkapysäkin ja etoilen välillä on joku kanalin pätkä ja siinä touhuaa kaikenlaisia pieniä veijareita, harmi vaan tuota roskanmäärä :(
Jotkut hullut pennut heittelivät tuota herttasta myskirottaa pikkukivillä!Tässä Strasbourgin ylpeys eli mammuttielokuvakeskus UGC Cine Cité, jossa kävimme katsomassa Gad Elmalehin uutuuden Cocon. Täyttä ajanhukkaa, mutta onneksi meillä oli vielä kevätalelippuja 3,5€.Elokuvan jälkeen kullan isoveli halusi vielä välttämättä ottaa viimeiset oluet ennen meidän lomalle lähtöä ja toivottaa hyvää matkaa.

2 kommenttia:

*~SL kirjoitti...

Kivat kuvat! erikoinen tuo myskirotta, en ole koskaan nähnyt..

manana kirjoitti...

*~SL: Mä en ymmärrä miks ihmiset ei tykkää noista! Musta on niin kiva pysähtyä kanaalin varteen ja katsella niitten touhuja :)