tiistai 17. maaliskuuta 2009

Puhelimessa

Tänään oli sitten haastattelupäivä ja etsinkin etukäteen kädet hikisinä netistä neuvoja puhelinhaastatteluun.

1. Valmistaudu kuin "oikeaan" naamakkain tapahtuvaan haastatteluun.

2. Ota selvää työnantajasta ja työn mahdollisista yksityiskohdista.

3. Älä syö, polta tai jauha purukumia :) Tosi ranskalaista..

4. Hymyile, se kuuluu vastapuolelle vaikkei hän sitä näkisikään.

5. Pysy rentona.

Joo en todellakaan ollu rentona vaan ihan kerrassaan lukossa. Nuori naisihminen soitti 25 minuuttia myöhässä, joten kerkesin stressata etukäteen oikein kunnolla. Sain ensin lyhyesti esitellä itseni ja tähänastisen urani :D Hän kyseli sen jälkeen kysymyksiä kolmelta alalta eli hajuvedet, ihonhoito ja meikkaus. Kysymykset olivat todella yksityiskohtaisia ja hän antoi heti palautetta vastauksiin. "Mitä hajuvettä käytätte itse?" "Miten kuvailisitte sitä?" "Minkälaiselle naiselle se mielestänne sopii?"
"Asiakkaanne on 18-vuotias hyväihoinen nuori nainen, joka haluaa opetella meikkaamaan ja haluaa tietää millä tuotteilla kannattaa aloittaa?"
"Asiakkaanne on 55-vuotias todella kuivaihoinen nainen, mitä muita tuotteita päivävoiteen lisäksi voisitte hänelle suositella?

Kunhan pääsin vauhtiin, oli kiva kuulla, että hän oli tyytyväinen vastauksiini ja halusi minut listoilleen. Kysymyksessähän on tietenkin taas Interim eli henkilöstönvuokrausfirma, eli he kuulemma itse hakevat edustajia L'orealin selektiiviselle puolelle (lancome, HR, Armani ym.) sekä suosittelevat listoillaan olevia henkilöitä eri kosmetiikkafirmoille. Heillä olisi erityisesti nyt juuri tarjolla jollekkin firmalle, joka haluaa asettua Strasbourgiin, meikkaajan paikka. Työt alkaisivat joskus huhtikuun lopussa. Mutta jos vaikka nyt etes jotain irtois niin ois kyllä kiva. Circular (toinen interim) tarjotteli eilen päivän keikkaa Leclerc-hypermarkettiin esittelemään Axee... Joo, sanoin taas kerran, että olen erikoistunut selektiiviseen kosmetiikkaan ja hajuvesiin. Että Axe ei oikein siihen kategoriaan mahdu. Jouluna olisin päässy toiseen markettiin myymään maailmankuulua Champomy-lastenshamppanjaa :( Ne vielä silloin haastattelussa (joskus ennen joulua) kyselivät kauheen tarkkaan mihin alaan halutaan erikoistua ja minkäalan tarjouksia otetaan vastaan. Circularilla on vaikka mitä sektoreita: kännykkäliittymistä ruokaan ja eri ihmiset luonnollisesti tuntevat eri aloja.

Joka tapauksessa mun tietsikka on nyt virallisesti eläkkeellä ja toivottavasti sille saadaan mahdollisimman pikaisesti seuraaja, kun en viittis tähän kullan koneelle laitailla mun turhia kuvia.

Täysin turhaa tietoa vielä tähän loppuun, mutta Avril Lavigne julkaisee ensi viikolla Lontoossa Black Star-nimisen hajuveden... Haluaako joku tunnustaa haluavansa tuoksua Avrilille? Ja vielä maksaa siitä lystistä?

2 kommenttia:

Pupuce kirjoitti...

Hei Sanna! Täällä taas, pitkästä aikaa kommentoimassa. Nyt on taas aikaa, kun oon töissä. ;)

Pidän siulle kovasti peukkuja! Ainakin hyvältä kuulostaa. :)

Auringonsäteitä sinne itään lähettää

Jenni

manana kirjoitti...

Pupuce: Hei itelles! Kiitos kyllä kuulosti ainakin tehokkaalta se ihminen puhelimessa, että varmaan heiltä jotain keikkaa irtoaa. Työniloa sinulle :)