torstai 24. syyskuuta 2009

Konad from A to Z

Perusteellista Konad-opasta on toivottu ja yritän nyt koota tähän sellaista tietoa, josta on ollut minulle apua. Vanha videoni aiheesta löytyy täältä.

1. Konadeita (laattoja, lakkoja ja settejä) saa edullisesti esim: OC Nail Artista ja Suomessa Cesarsshopista. Olen itse tilannut kaksi kertaa OC:ltä ja suosittelen sitä lämpimästi. Parhaillaan on menossa tarjous -30% yli 20$ tilauksista ja ilmaiset postikulut minne tahansa maailmassa!! Alennukset saa eri kynsibloggareiden koodeilla ja esim. KonADDICT, KONADOMANIA ym.

2. Kun aloitat leimauksen kannattaa "työasema" laittaa valmiiksi niin homma sujuu helpommin:Tarvitset - paperia kuviolaatan alle, johon ylimääräinen lakka on helppo pyyhkäistä
- pumpulilevyn jossa on acetoonillista kynsilakanpoistoainetta
- topsin jossa on acetoonillista kynsilakanpoistoainetta

3. Pyyhkäise ennen aloittamista valitsemasi kuvio acetoonipumpulilla rasva- ja lakkajäämien poistamiseksi ja yritä olla koskematta kyseiseen kuvioon sen jälkeen sormilla. Kuivaa kuvio paperilla tarvittaessa.

4. Nopeus on valttia. Erikoislakka nopeasti levylle, raappaus heti sen perään, leimaus ja kuvio kynnelle. Erikoislakat kuivuvat nopeasti ja voivat kuivahtaa niin levyyn kuin leimasimeenkin.

5. Kun olet sanut lakan kuvioon, pyyhkäise sen päältä raapalla 45° kulmassa, ei pystysuorassa, ettei raapan reuna osu kuvion kuoppiin.Vedä aina ranskalaisia tippejä tehdessä kuvion leveysssuunnassa, siis sivusta sivuun (hirveen vaikea ilmaista tämä järkevästi!!).6. Jos kuvio ei jostain syystä tartu leimasimeen, pyykäise leimasin acetoonilappuun ja puhdista myös kuvio tarvittaessa acetoonilla. Varsinkin ihan uusi leimasin saattaa olla sen verran liukas, että lakka ei helposti siirry siihen. Monet ovat kokeilleet leimasimen hankaamista kynsiviilalla pinnan rosoistamiseksi... en tiedä auttaako, koska en ole tätä tekniikkaa kokeillut.

7. Kuvion saa helpoimmin levystä leimasimella painaen suoraan kuvion päälle ei pyörittäen, koska lakka saattaa puristua kuvion reunasta ulos.8. Kuvio kannattaa tarkastaa leimasimesta ennen kynnelle painamista, koska se on helpommin korjattavissa tässä vaiheessa, kuin jos se on jo kynnellä.9. Laattojen kanssa ei ole välttämätöntä käyttää erikoislakkoja, mutta ne toimivat tietenkin parhaiten, koska ne on suunniteltu yhdessä käytettäviksi.

Jos kuitenkin haluat käyttää tavallisia lakkoja niiden tulisi olla paksuja ja runsaspigmenttisiä, jotta kuvio erottuu aluslakasta. Kokeilemalla löytää parhaiten tähän sopivia lakkoja, metalliset ja mattalakat toimivat yleensä. Erikoislakat eivät sovellu aluslakoiksi, koska ovat kumimaisia.
Konadin oma päällyslakka ei myöskään ole välttämätön, mutta toimii tietenkin parhaiten konadien kanssa. Kuviot eivät lähde valumaan päällyslakan mukana ja lakkaus kestää sen kanssa helposti viikon. Kysykää toki jos jotain jäi epäselväksi :)

english: My comprehensive Konad guide!

1. You can buy Konad (plates, special polishes and different sets from many webstores but my favourite (I've ordered twice) is OC Nail art. You can get -30% off for orders over 20$ with codes from KonADDICT, KONADOMANIA and several others. With these special codes you also get free international shipping!!

2. Before you start its good to prepare your workstation with paper under your plate, a cotton disc and a cotton swab with acetonic nailpolish remover.

3. Before stamping, wipe your selected image on the plate with acetone in order to remove possible grease or old polish.

4. Try to be as quick as possible with the different steps because the special polishes dry rapidly and can dry up on you plate or stamper.

5. When you have the polish on the plate, pass the scraper in a 45 degree angle (rather than straight upwards) so you dont get your scraper caught in the plate's holes. With french tip plates scrape always sideways.

6. If you fail to transfer your design from the plate onto the stamper clean them both with acetone.

7. Best way of getting the image off the plate is pressing the stamper straight up on the plate, rather than rolling it. Rolling can make the polish squeeze out of the plate.

8. I like checking the image when its on the stamper, before pressing it on my nail. Because it is so much easier to fix it at this point rather than when its already on the nail.

9. You don't necessarily have to use the Konad special polishes with the plates but of course they work best together because they were designed to be used together. I recommend experimenting with different polishes, often the metallic and matte ones work the best.
If you have any questions, don't hesitate to ask!

51 lukijaa tänään!! Kiva, että olette löytäneet blogini :)

51 readers today!! Yey, I'm so happy you've found my blog :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta! Todella hyvin selitetty. : )
Muutenkin tykkään tosi paljon sun blogista! :)

manana kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos! Kiva kuulla :)

Plaz^ kirjoitti...

Tiiätkö että voiko OC Nail Artista tilata Suomeen visa electronilla jos siinä on se verified by visa-palvelu(vai mikä lie)?Ku ei sitä oikeeta luottokorttia oo :(

manana kirjoitti...

Plaz^: En kyllä oo ihan sata prosenttisen varma. Visa, Mastercard, American Express ja Discover käyvät kortteina, mut mä maksoin Paypalilla. Kysyvät kyllä tosiaan sitä verification numeroo... Paypal tilin ainakin netin keskustelujen mukaan saa myös Visa Electronilla... Sitä paitsi se on aina turvallisin maksumenetelmä, koska myyjä ei näe ostajan korttitietoja ja jos ostos ei jostain syystä saavukaan perille Paypal korvaa sen, eli suosittelen :)