lauantai 18. huhtikuuta 2009

Kuin uusi!

Muistanette varmaan ihanaisen Essencen 50's Fever poskipunan? Juuri se söpö keväinen vaaleanpunainen... jossa oli matta ja kimalteinen puoli. Noh se oli jostenkin mystisesti menny matkalla rikki ja kerinnyt jo sotkea hyvän matkaa meikkipussiani.
Olin jo heittämässä sitä pois, kun muistin Youtubessa näkemäni pigmenttien pressaus videot ja ajattelin huvikseni kokeilla tämän korjaamista!Tähän ei siis tarvita muuta kuin joku jauhemainen meikkituote: luomiväri, poskari tai pigmentti. Alkoholia, mielellään 90° mutta itse käytin kotoa löytynyttä 70° joka toimi ihan mainiosti. Kysymyshän on vaan haihtumisnopeudesta.Jauhoin palasina olevan poskipunan hienoksi jauhoksi, pohjana huipputärkeä tvsarjojen ilmestymisaikataulu :DPesin rasian puhtaaksi pölyistä, laitoin hieman alkoholia pohjalle ja aloin sekoittaa jauhetta siihen pienissä osissa.Paksuus on sellainen jämäkähkö taikina eli ei liian märkä ja koostumus saisi olla melko tasainen.
Etsi kotoa rasiaan sopiva esine jolla saat nesteen painettua massasta. Sen päälle kietaistaan joku vanhan kankaanpala ja kiedotaan tiukalle. Itse pressasin poskipunan noin 20 minsan kuivattelun jälkeen. Nestettä tuli vielä aika paljon ja käytin kaksi eri kankaanpalaa.Mitä hienompi kangas sitä kivempi painopinta, tässä siis tulos ihan perusteepparilla :)Ja siivouksen jälkeen voila! Käytössä muuten entistä ehompi ei tarvii niiden kahden eri puolen kanssa pelata ja tuotetta tulee siveltimeen tasaisemmin.

Ei kommentteja: