torstai 23. huhtikuuta 2009

Entretien

Olipa reissu! Löysin vihdoin 13.55 oikean kammarin sokkeloisten henkilöstötilojen perältä. Ei tarvinnutkaan kysyä neuvoa kuin kolmelta myyjätätiltä :)
Haastatteluun oli minua ennen saapuneet kaksi nuubialaista kissaa ja toinen oli jo vastaanottohuoneessa haastateltavana, kun löysin oikean paikan. Molemmilla tyttösiltä meni about 15-20 minsaa ja aika alkoi käydä hieman pitkäksi. Kysyin tummemmalta kisulilta hänen tullessaan haastatteluhuoneesta et miten meni ja hän sanoi et tosi hyvin. No itse haastattelija oli herttainen pieni ja laiha, perus ranskis. Sain kertoa oman urani tähän asti ja sitten hän selitti firman periaatteita pitkään ja hartaasti. Hän kysyi et olinko hakemassa 35 tunnin eli full time paikkaa. Vastasin et joo kyllä. Sitten kävikin ilmi, että paikkoja olikin kaksi ja toinen niistä oli puoliaikainen meikkaajan paikka. 35 tunnin ihmisestä tulisi pömpelin ns. vastaava eli manageri ja joutuisi pitämään jöötä toiselle puolikkaalle. Hän sitten kysyi et olenko jo encardoinut eli johtanut muita ihmisiä ja sanoin totuuden mukaisesti et en ole, mutta olen AMK:lla kyllä käynyt kursseja aiheesta. No hän sitten kyseli mitkä olisivat minun mielestä hyviä ominaisuuksia johtotehtävissä olevalle ja mainostin hyvän kuuntelutaidon ja rehellisyyden perään. Sitten seurasi vielä pitkät pätkät yhtiön erinomaisuuden kehumista ja hyvältähän se kieltämättä kuulosti. Eli esim. joka kuudes kuukausi kaikki managerit kutsutaan Pariisiin preppauskurssille tulevista uutuuksista. Vähän niinku L'oreal Produits de Luxe puoli tekee maahantuojan ominaisuudessa Suomessa. Tai teki kun olin töissä. Ai niitä aikoja...

En usko, että olin mitenkään paras kandidaatti ja ärsyttää niin penteleesti, että olin taas ihan pihalla mistä työpaikasta oli kyse... Miksi ABCI ei voinut kunnolla breefata etukäteen. Varmaan mun oli tarkoitus hakea sitä 19 tunnin meikkaajan paikkaa. Harmi. Oishan se pitäny ite älytä varmistaa etukäteen.

Jännä haastattelu sinänsä, kun ei oikein keritty puhua kunnolla mistään, enkä päässyt näyttämään kaikkea osaamaani. Et jos tuon perusteella osaavat valita parhaan ihmisen paikkaan niin jiihaa. En muuten uskaltanu lopussa kysyä edes palkasta, et saattaa vaikuttaa hieman unprofessionalilta. Muuten, kun olin poistumassa tavaratalosta ne kaksi tummaa piikkikoroilla kiikkuvaa kaunotarta olivat palaamassa takaisin, eli liekkö jo saaneet myöntävän vastauksen....

Laitetaan nyt kuitenkin positiiisen vastauksen toivossa hieman mainosta:Kiva kokoelma, muistuttaa kovasti Essencen samannimistä viimevuodelta.Positiivista tai negatiivista vastausta luvassa ABCI:n kautta ja itse pömpeli/myyntipiste kuulemma avataan kesäkuun alussa ja mainoskampanjakin sitä varten on jo valmis. Varmaan vastausta luvassa aika piakkoin jos kerran koulutustakin olisi tarkoitus järjestään ennen kesäkuuta.

3 kommenttia:

Purnukka kirjoitti...

Toivottavasti saat kuitenkin paikan =) Mulla on ainakin peukut pystyssä ja kantapäät katossa!!!

Fearless Fuchsia kirjoitti...

Toivotaan että tärppää :)

manana kirjoitti...

Purnukka: Kiitos :)

Fearless Fuchia: Kiitos, toivotaan :D