keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Cold Wave

Saatiinpa sitten se +25°. Sen kunniaksi istuksin pitkään ja hartaasti pihalla enon vanhalla penkillä ja jutskasin naapurin kissan kanssa. Se on vähän tympeissään, kun naapuri oli lakaissu kaikki puista tippuneet luumut pois ja niitten mukana ne kivat perhoiset... Mitä hommaa sitä nyt keksisi kun perhosetkin ovat hävinneet? On se vaan semmonen kaveri, että :)

Kihisin tuossa jo monettako kertaa hiljaa mielessäni ranskisten kielitaitoa... Minttu onkin jo purkautunut aiheesta. Tuossa yks päivä kulta oli saanu mailia isoveljen entiseltä tyttökaverilta, joka oli saanu lapsen uuden poikakaverinsa kanssa. Ollaan hyvänpäiväntuttuja ja olisin mielelläni pitänyt Natin pidempääkin kälynä. Hän olisi joka tapauksessa halunnut lähtettää meille jonkun lapsensyntymäilmoituskortin (!) mutta ei ollut tiennyt miten minun nimeni kirjoitetaan....

"Kirjoitetaanko Sana muodossa Sahna vai Sanha?" Pahinta tässä ei ole edes tämä vaan se, että hän oli kysynyt isoveljeltä, eikä hänkään ollut tiennyt... Ikävää, kerrassaan. Eihän me ollakkaan tunnettu isoveljen kanssa kuin se viisi vuotta ja minun postitkin, joissa se nimi yleensä koreilee, meni varmaan kaksi vuotta heille.

Kaksoiskonsonantit ja vokaalitkin ovat vain näille über-sivistyneille ihmisille vaan jotain aivan käsittämättömiä. Vaikka kuinka monta kertaa selittäs ja kertois, että kaikilla sanassa esiintyvillä kirjaimilla on oikeesti sanojen kannalta merkitystä, niin ei! Ok, ranskan kielessä äännetään ihan eri tavalla kuin kirjotetaan ja varmaan tästä syystä useimmat ranskikset eivät valitettavasti osaa kirjoittaa kovin hyvin. Ja tietenkin suomessa äännetään aakkoset eri tavalla kuin ranskassa tai englannissa. Useimpien toivoisi voivan vaikka sitten matkia perässä... Täällä olisi parempi varmaan olisi olla nimeltään vaikka Ursula...

Päivänmeikissä kuitenkin sinistä:Neljää eri sinistä 120 pro paletista. Aloitin pohjustuksen päälle vaaleimmalla sinisellä silmän sisänurkasta ja jatkoin tummempaan ulkonurkkaan kohti (numerokärjestyksessä ehhehh)
Sisärajaus alasisäluomella Isadoran mustalla kajalilla ja yläluomella Alverden geelilineri. Alaluomella sisänurkassa ykkönen ja ulkonurkassa nelonen. Kulmaluulla valkoinen puuteripaletista ja hippunen mattamustaa luomivaossa.Poskipuna Essencen Pure Beauty puuteri ja huulipuna HR 39 Lolita + Lancomen Juicy Tubes Tahuata.english: I'm sick and tired of the Frenchies mistreating my name!! My ex-sister in law was asking "Is it written Sahna or Sanha??" Go figure... My finnish name is clearly too much for the most of them, sadly.
Makeup-wise I'm going for blue today. Four shadows from the 120 pro palette. Lightest in the inner corner and the darkest in the outer corner. Kohl from Isadora in the waterline and Alverde's gel liner on the lid. A hint of matt black shadow in the crease. Blush from Essence, lipstick HR 39 and a Juicy Tube from Lancome in 42 Tahuata.

7 kommenttia:

*~SL kirjoitti...

hehe voi että! siis eikö niille tullut mieleen että Sanna kirjoitetaan Sanna kun Annakin kirjoitetaan Anna ja se nimi kai on käytössä Ranskassakin?
no minun nimen on luultu kirjoitettavan esim. Shoushanna tai shosanna :o menee vähän sanattomaksi

Riikka kirjoitti...

mulle yks ranskalainen tokaisi just toissapäivänä, et eihän sillä oo mitään väliä, kirjoitetaanko sun nimi "rika" vai "riikka", kun ne lausutaan kuitenkin samalla tavalla... eli ymmärrän sun ärsytystä!

manana kirjoitti...

*~SL: Elä muuta, silleen mä sen just yleensä immeisille selitän Anna on kuitenkin aika kansainvälinen nimi! Mut eipä vaan Ranskassa. Saksassa on vielä Hannakin :D Shoushanna on aika herttanen!

Riikka: Joo ei tasan mitään väliä!! Antaa mennä vaan :D Tuuli ja tulikin on aivan sama asia :o

Ansu kirjoitti...

Voi mitä kommelluksia taasen! Enpä tod suostuis olemaan Anu!!

manana kirjoitti...

Ansu: Niinpä, eläkä suostukaan :)

Stazzy kirjoitti...

Riikka,
Mun lemppari oli kuitenkin sen L:n versio sinusta: Rikka.

Niin, se tosiaan on jännä että Sanna on vaikea, mutta Anna ei :p

manana kirjoitti...

Stazzy: Kaikki on vaikeeta, kun niin halutaan...