maanantai 26. lokakuuta 2009

Vaalean ihon meikkivoideopas

Vaalean ihon meikkivoideopasta, pientä sellaista, ajattelin kirjoitella tänään. Tämä tulikin luvattua jo aikoja sitten:

1. Maybelline tarjoaa parista meikkivoiteestaan pohjoismaalaiselle iholle tarkoitettuja erikoissävyjä ja tällä hetkellä minulla on käytössä Pure Mineral Liquidin Ivory 010 .
Sävy on aavistuksen liian tumma levitettäessä, mutta se mukautuu iholle hetkessä ja antaakin hieman "terveellistä" sävyä iholle.2. Pitkäaikainen meikkivoidelempparini on ollut L'orealin Infaillible 15 porcelaine, joka on Liquid Mineralia hieman vaaleampi ja kesällä minusta turhankin vaalea. Peittää ihon pienet virheet todella hyvin ja rokkaa varsinkin talvella.

3. Vaalea ihoisen kannattaa etsiä sävyjä jotka on nurmeroitu pienillä nurmeroilla, mutta joskus tämäkin saattaa hämätä eli numerot eivät ole järjestyksessä. Numeroiden sijaan kaksi hyvää sävynimeä ovat: porcelaine ja ivory.4. Jotkut kosmetiikkasarjat tarjoavat samasta tummuusasteesta kaksi vaihtoehtoa puna- ja keltapohjaisen, Ivory taas on yleensä neutraali.

5. Lumenelta en ole jostain syystä koskaan löytänyt sopivaa sävyä ja kerran (sata vuotta sitten) ostamani Double Stay jäi käyttämättä, taisi olla hieman kuivakka.

6. Kokeile meikkivoidetta valitessasi tuotetta aina meikkaamattomille kasvoille leukapieleen, ei kaulalle.7. Meikkivoiteen sävyä kannattaa käydä reippaasti katsomassa ulkona luonnonvalossa, koska kauppojen loisteputkivalot eivät anna luotettavaa kuvaa sopivuudesta. Kokeile kerralla useampaa sävyä.

8. Kaikkien vaaleaihoisten tärkeitä meikkituotteita ovat vaalea aurinkopuuteri ja poskipuna. Minkä tahansa värinen iho näyttää luonnottomalta pelkällä meikkivoiteella, ilman poskipunaa.

9. Nykyään monelta kosmetiikkasarjalta on saatavilla ihon omaan sävyyn mukautuvia meikkivoiteita esimerkiksi:

Helena Rubinstein - Color Clone
Lancome - Color Ideale
Max Factor - Color Adapt
Revlon - Beyond Natural
Clinique - Perfectly Real10. Yksi sarja jolta takuu varmasti löytyy vaaleaakin vaaleampia sävyjä on MAC. Meikkivoiteita ja puutereita on useita jokaiselle ihotyypille ja käyttötarkoitukselle. Hieman hintavia ehkä, mutta ammattitaitoinen myyjä auttaa löytämään varmasti sopivan sävyn.

10 kommenttia:

*~SL kirjoitti...

Infallible on kyllä paras! samoin Rimmelin puuteri. Jostain syystä melkein kaikki muut meikkivoiteet on liian tummia tai pinkkiin vivahtavia

brita kirjoitti...

kiits tästä :) muutama uusi vinkki tuli ja noista meikkivoide-ehdotuksia voisi testailla.

tuo huomio poskipunien ja aurinkopuutereiden käyttämisestä on hyvä, koska mulla on couperosaa ja tuntui jotenkin hullulta ajatukselta käyttää poskipunaa sitten kun sen oman punaisuuden on saanut meikattua piiloon :D mutta onhan se ihan erilaista punaa ja saa kivasti muokattua kasvoja. aurinkopuuteriin asti en ole vielä uskaltanut :p

Sagu kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta, varmasti hyötyä monelle :)

Itse olen sopivasti juuri huomenna menossa Stokkalle tutkailemaan MACin valikoimia. Käytän nykyään pelkkää mineraalimeikkipohjaa, mutta talvea ja kuivempia ihokausia varten haluan nestemäisen meikkivoiteen. "Ongelmani" on se, että ihoni on melko vaalea, mutta kuitenkin selkeästi kelta-/vihreäpohjainen, ja jostain syystä sellaisia sävyjä ei tunnu liiemmin löytyvän mistään kohtalaisen hintaisista meikkivoiteista :( Tarpeeksi vaaleat (en siis ole edes mikään kalkkilaivan kapteeni) taittavat aina punaiseen tai ovat neutraaleja, jotka nekään eivät sovi mulle.

Sanna kirjoitti...

*~SL: On se! Varsinkin markettimeikkivoiteet melkein poikkeuksetta ovat jostain syystä punertavia. Paremmista merkeistä neutraaleja ja keltapohjaisia löytyy heti paremmin, mistä liene johtuu?

brita: Eipä kestä :) Ja moni vaan ajattelee että poskipuna vanhentaa tai jotain sinnepäin. Tottakai sillä saa vanhentavan efektinkin varsinkin liian tummalla sävyllä. Aurinkopuuteria voi ehkä huiskia vähän huolettomammin, kunhan se ei ole liian tumma eikä matta :D

Sagu: Kiva kuulla :) Maciltä kyllä löytyy reilusti keltaiseen taittuvia sävyjä C=cool ja NC=neutral cool loppuiset sopivat keltapohjaiselle. Ne vaan ovat jonkin asteinen sijoitus, toisaalta hyvää meikkivoidetta ei tarvitse läträtä niin paljoa :)

Sagu kirjoitti...

Totta, MAC on melkoinen investointi, mutta olen kyllä valmis maksamaan siitä että löydän täysin omaan ihonsävyyni sopivan tuotteen. :) Vähän kyllä hirvittää kun olen tähän asti käyttänyt ainoastaan markettikosmetiikkaa ja mineraaleja, joiden hinta ei päätä huimaa, mutta joskus pitää tehdä pieniä uhrauksia!

Anonyymi kirjoitti...

Lumenella löytyy vaalea meikkivoide, "Natural Code"-merkkinen. Plussana lisäksi se, ettei iho ala kiiltämään koko päivänä:)

Sanna kirjoitti...

Sagu: Kyllä se välillä kannattaa :D

Anonyymi: Jeps, Natural Coden tuotteita en olekaan vielä päässyt kokeilemaan. Pelkkää hyvää olen kyseisen sarjan käyttäjiltä kuullut :)

brita kirjoitti...

Natural Codella on hyvät sävyt, mutta en itse huomannut mitään eroa kun levitin sitä iholle, että jos haluaa mitään peittää niin en suosittele. Käytin sen loppuun laimentamalla sillä jotain tummaa meikkivoidetta :)

Sanna kirjoitti...

brita: Katoin just netistä eli Natural Codella on siis vain yksi laatu (matta) meikkivoiteesta. Mä pitäydyn kaikista mattajutuista erillään, kun nassu on niin uskomattoman kuiva. Mutta niinhän se on, että aina joku tykkää, muutenhan tuote lopetettaisiin. Monesti muuten vain sekoittamalla saa sen just oikean sävyn :D

Anonyymi kirjoitti...

Natural Coden 10 Vanilla on hyvä, mutta ei peitä pahemmin ollenkaan. Infallible on täydellisen värinen, mutta en voi käyttää sitä, iho ei tykkää ollenkaan, akne pahemi sen takia ihan älyttömästi !