maanantai 15. kesäkuuta 2009

A long Sunday

Eilen oli trooppisen kuuma päivä ja illemmalla kesäinen sateinen. Käytiin pikaisesti Johrmärikissä, joka oli niin tylsä ja viime vuoden toistoa, että käveltiin keskusta nopeasti läpi ja palailtiin takaisin kotiin. Alakerran serkku tuli puhuttelemaan meitä, kun oltiin keräämässä puutarhakalusteita pois. Hän kysyin teatraaliseen tapaansa onko meillä jotain ongelmia hänen kanssaan, koska naapurin ukko oli tietenkin heti toistanut kaikki sanomani. Sanoin, että minun puolelta ei ole muita ongelmia kuin ehkä se, että yritetään kaikki pitää kamamme erillään. He voisivat myös kertoa meille etukäteen keille kaikille he ovat antaneet luvan tulla pihalle omin lupineen. Serkku halusi omasta puolestaan valittaa edellisen grilli-illan jälkeisistä kengänjäljistä käytävästä. Tultiin kaikki siihen tulokseen, että pitäisi vaan avoimesti puhua asioista, kun ne tulevat kohdalle, eikä hautoa niitä turhaan.
Ihan hyvä päätös ja pätee varmaan kaikissa tilanteissa ja suhteissa.Eka kuva: Johrmärikin ensimmäinen myyntikoju.
Kakkonen: yksinäinen hanhi keskustassa pitämässä jöötä sorsille.
Kolmonen: tästä keittiöstä sai "Aile de raie bouclée, beurre mousseux au kéfir, wasabi et gingembre" Rauskun evää jossain eksoottisessa soosissa ja jotain purua siinä oli mukana.
Nelonen: erikoinen kylmä sienipizza Come a Roma-pizzerian kojusta.
Viitonen: taidekoulun pihan kala-allas. Minä jaksankin aina kuvata näitä..
Kutonen: UN PEU DE FROMAGE koju ja ihania Comte-juustoja. Kaksi, kolme ja neljä vuotta kypsytettyjä ja cotes de rhonin punkkua.
Seiska: yleistä menoa, tänä vuonna oli kyllä ihan eri meininki kuin viime vuonna. Nyt ei tarvinnu odottaa viittä minuuttia enempää mitään ruokalajia ja ehkä sateenkin takia porukkaa oli vähemmän. Viime vuodesta poiketen eilen aloitettiin vasta 18.00 ja ehkä sunnuntai-ilta oli monille hankala aika, joten tilaa ja ruokaa riitti.
Kasi: "Thon mariné à l'huile de poivron rouge, ravioli à la matricciana et pistou d'aromates, grissini à l'encre de seiche" eli tonnikalaa punaisen paprikan öljyssä jne raviolin kanssa.
Ysi: viimeisenä ensimmäisenä kokeiltu ruokalaji "Hot-dog thaï au galanga et kéfir relish de papayes vertes aux cacahuètes, ketchup piment-citronnelle". Tosi hyvä mini hotdog kivalla sitruunaketsupilla.

Illalla, kun tultiin kotiin tämä odotti oven edessä:Aika jännä, että niin serkku, kuin hänen miekkosensa pyysivät eilen anteeksi naapurin Brunon puolesta. Enpä siis ollut ihan väärässä kuitenkaan :D

7 kommenttia:

*~SL kirjoitti...

Hienot kuvat ja nam mitä ruokia

manana kirjoitti...

*~SL: Kiitos! Monia ruokia jonotettiin toiseen kertaan kun oli niin hyvää :P

Stazzy kirjoitti...

wafakin näytti olleen foodingissa :)
http://www.wafasblog.com/2009/06/15/fooding-2009/

Ansu kirjoitti...

mikä hellyyspussukka!!

manana kirjoitti...

Stazzy: Ahaa! Oispa pitäny laittaa tuo linkki. Sen kuvat vaan näyttää sata kertaa paremmilta kuin minun :(

Ansu: Joo serkullakin on näköjään hetkensä! Onhan se jättäny aikasemmin esim. sen pennun ristiäissuklaita, mut toisaalta meitä ei kututtu häihin :O

Fearless Fuchsia kirjoitti...

Voi kuola, oma kirsikkapuu! Oon kateellinen...

manana kirjoitti...

Fearless Fuchia: Joo se on oikein kiva siihen asti, kun tulee naapureiden kanssa jotain turhaa kärhämää :(