maanantai 8. syyskuuta 2008

Päivän ketutus

Ärsyttää ja arveluttaa hieman. Sain kutsun (lue käskyn) tälle päivälle johonkin epämääräiseen koulutusfirmaan.

"Evaluation des Compétances et des Capacités Professionelles" kuulostaa just joltain työkkärin surku yritykseltä löytää jotain hommaa pitkäaikaistyöttömille. Tämän puoli päivää kestävän kokeen suoritettuaan pääsisi (puoli vuotta!) kestävään Zaran tarjoamaan vaatemyyjä koulutukseen.

Ensinnäkin olen ymmärtänyt, että vaatemyyntiin ei ole (ei tarvitse) mitään erityistä koulutusta ihan merkonomi (cap) toimii.
Toiseksi en ole kiinnostunut vaatteista siinä mielessä, että jaksaisin vatkata niitä päivät pitkät jossain pölyisessä takahuoneessa.
Kolmanneksi jos haluaisin vaatemyyjäksi menisin ihan minne muualle vaan kuin Zaraan.

Menen nyt tuhlaamaan kauniin syksyisen iltäpäivän kyseiseen puljuun ja katotaan miten menee. Jos tuosta edes 6 kuukauden koulutuksen jälkeen pääsisi manageriksi niin tässä voisi olla jotain järkeä.

8 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Noh hyvä etten ole ärsytysaamuni kanssa yksin. :D Tsemppiä, kyllä se hyvin sujuu.

M'man kirjoitti...

Huoh, on nailla ranskiksilla valilla otsikkonsa jutuille... 'capacités' sana pistaa kurkussa kiinni... arsytykseesi osanottoni!

Voin hyvin ymmartaa miksi! Uskomattomia valilla....

manana kirjoitti...

stazzy: et tosiaankaan! Samaa sinne :D

m'man: joo capacités todellakin. Ja sain oikein todistuksen, että käyty on. Ihan täyttä roskaa koko testi...

Stazzy kirjoitti...

Ilmeisesti tuollaiset testit on tehty paljastamaan ne, joilla ei oikeasti ole aivokapasiteettia kadunlakaisua kummempaan.

manana kirjoitti...

stazzy: en ees halua kirjoittaa koko asiasta. Kerto- ja jakolaskua, käsittämättömän typeriä kysymyksiä esim.kassan käytöstä. Kovasti vaihdettiin vastauksia tyttöjen kanssa...

Lilja kirjoitti...

Heh, olen ollut Zarassa töissä ja pelkkä kassakoulutus taisi kestää 3viikkoa. Tämä aika siis näpyteltiin kassakonetta kera leikkirahojen :)

manana kirjoitti...

lilja: no johan on erikoinen pulju...Onko heillä ihan omat myyntimenetelmät vai mistä moinen? Tykkäsitkö muuten olla töissä siellä?

Lilja kirjoitti...

Joo kyllä tykkäsin työstä. Olin lastenosastolla ja välillä tuurasin muilla. Tuli aika paljon ostettua vaatteita kun niitä hiplaili kaiket päivät, toki sai sitten ihan kivat henkilöstöaletkin :) Ja ehkä Zara on astetta "laadukkaampi" kauppa kuin vaikka H&M. Meillä oli aina mustat jakut, housut ja paidat työasuina. Kaikki pomot koulutettiin Espanjassa ja etenemismahdollisuudet olivat ihan ok. Tosin kaikki piti tehdä justiinsa niin kuin Espanjasta käsin määrättiin. Varmasti on eduksi jos osaa espanjaa. En tiedä myydäänkö siellä Zarassa kosmetiikkaa? Suomessa myytiin silloin, samoin kuin alusvaatteita mutta nyt kun olen näitä yrittänyt etsiä niin eipä taida enää olla myynnissä ollenkaan.