tiistai 9. syyskuuta 2008

Jorhmärik

Sunnuntaina vietettiin vuosijuhlaa pienessä kotikylässämme. Tarjolla oli kirppistä, syötävää ja vanhoja autoja. Paikallinen perinnetanssiryhmä esitti hymyttä pieniä piireileikkejä, tyytyväisten vanhempien valvovan katseen alla. Kulta naureskeli, että ei paree koulukavereiden nähdä tuota harrastusta. Voi hyvinkin olla...
Kirkon takapihalla seurakunnan mummot möivät tarte flambee- ja viinitikettejä. Ilma vaan oli todella epävakainen niin ei viititty asettua istumaan.



Katselin tuossa Wikistä kotikylämme tietoja ja esim. Hoenheim nimi mainitaan ensimmäisen kerran jo vuonna 742. Hieno on historia ja kivan rauhallinen pikkukylä vieläkin.



"D'or aux trois corbeaux de sable posés deux et un".

Les trois corbeaux noirs proviennent de la légende du moine Benoît de Nursie, père de la règle monastique des bénédictins. Saint Benoît vécut retiré dans une grotte inhospitalière et partagea sa nourriture d'ermite avec un corbeau qui venait chaque jour lui rendre visite. Un prêtre jaloux lui envoya du pain empoisonné. Il le donna au corbeau en lui disant de le jeter dans un lieu inaccessible aux hommes.

Le corbeau était alors symbole de serviabilité, d'intelligence et de fidélité.

3 kommenttia:

AA kirjoitti...

Hihii oliko kansantanssijat hyviä? :DD

M'man kirjoitti...

Je me coucherai moins bête ce soir. ;o)

Sanna kirjoitti...

a(arblog): aika seipäännielleitä olivat..

m'man: hyötyblogihan tämä :D