perjantai 11. huhtikuuta 2008

Väreistä

Lupasin jo jokunen aika sitten puhua väreistä ja nimenomaan niiden sopivuudesta eri ihmistyypeille.

Kaikkihan on koulussa kuvaamataidontunnilla oppineet värien peruskäytön ja miten esimerkiksi sekoittamalla päävärejä sinistä, punaista ja keltaista saadaan välivärejä vihreää, oranssia ja violettia. Tästä päästään vielä paljon pidemmälle ns. toisen asteen väreillä.
Meikkauksen puolella tärkeää on enemmänkin vastavärit ja värien "lämpötila".Meikissä tärkeää on myös että meikki olisi kokonaisuudessaan samalla lämpö/kylmyys puolella.
Tässä tuleekin vastaan meikkitaiteilijoiden kyky käyttää värejä molemmilta puolilta. Esim. Rusehtava, paahteinen ja lämpimänsävyinen kesämeikki ja kirkas kylmä pinkki huulipuna.
Näillä vastakohdilla saadaan aikaan shokeeraava, moderni efekti.

Estée Lauderin kesälook

Mutta eri lämpöasteita sisältävä meikki jokapäiväisessä käytössä tekee kantajastaan homssuisen ja epäluonnollisen oloisen. Eli siis pysykäämme samalla puolella pyörää, kun haluamme kauniin luonnollisen ja harmonisen meikin.
Mikä sitten sopii esim. eri värisille silmille? Kaksi koulukuntaa. Haluatko korostaa silmiesi väriä vai lyötää niiden sävyyn sopivan rauhallisemman värin? Ruskeasilmäiset ovat onnekkaita, koska heille yleensä käy kaikki mahdolliset luomivärisävyt. Sinisilmäisille oranssit ja ruskeat, vihreille violetit ja ainakin minulle orassit käyvät mainiosti. Meikkaaja Raili Hulkkosen kirjasta muistan lukeneeni, että hänen mielestää tärkeintä oli silmien värin sävy/vaaleus, eikä niinkään väri itsessään. Tässä juuri tulee eteen se valitsemisen vaikeus. Joka tapauksessa minun mielestäni monille sopivia luomivärin sävyjä ovat violetti (ei todella lämpimän sävyisille) kulta, beessi, vaaleanpunainen (hyvällä maulla) ja ruskea. Yleensä yleettömät kimalteet/glitterit näyttävät auttamatta halvalta kenen tahansa päällä. Myös valkoinen luomiväri on monelle kompastuskivi. Mielellään luonnonvalkoinen tai vaalea beessi.

Muistetaan myös AINA että liika on liikaa. Less is more!! Miellään korostetaan vain silmiä, huulia tai ihoa yhdellä kertaa. Poikkeuksena pimeään baariin lähtiessä kunnon iltameikki, nudellahan ei iltamenoissa pitkälle pötkitä.
Iällä on myös tietenkin merkitystä ja nuoret pärjäävät paljon vähemmällä. Aikuinen nainen voi meikata todella vahvasti ja näyttää ihan raikkaalta. Aikuisen naisen meikki myös häipyy helpommin ja tarvitaan enemmän ihon tasoitusta ja korostuksia.

Vielä yksi juttu tuli mieleen. Ainakin minun mielestäni ihmiselle sopii yleensä parhaiten omat alkuperäiset värit. Siis, että hiusten värjääminen aiheuttaa yleensä esim. että kulmakarvat eivät sovi hiusten kanssa, tai että uudet hiukset eivät anna iholle oikeutta. Tässä on tietysti se "hauska" puoli, että minulla kuten varmaan 80% suomalaisista on se maantienharmaa hiusvärinä. Sehän ei taas pue ketään. Kuitenkin värjätyt hiukset myös vaativat enemmän meikkiä ja esim. mustaksi hiuksensä värjännyt suomalainen saattaa näyttää meikittömänä aika nuivalta. En nyt todellakaan halua sanoa, että olisin hiusten värjäämistä vastaan, värjäänhän niitä itsekkin! Nyt vaan vanhentuneena ja viisaana voin sanoa, että luonnollinen vaalea sopii minulle paremmin kuin tumman ruskea tai shokkipunainen.

Minä olen vanha rebel ja teen miten lystää. Minusta tuntuu, että olen aika kivasti siinä välissä olisinko lopputalvi/alkukevät eli viileän sävyinen, mutta todella lähellä lämmintä :)

Jos jollakin jäi jotain epäselväksi niin vastaan mielelläni ja kertokaa toki kumpi sopii minulle paremmin lämmin vai viileä meikki?

Kumpi parempi?

13 kommenttia:

Jaanaba kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus, täytyy perehtyä tarkemmin.

Itse olen ostamassa ihan erivärisiä piilolinssejä kuin silmäni ovat ja nyt vähän pelottaa, että miten osaan laittaa minkäänlaista luomiväriä sen jälkeen kun silmien väri muuttuu sinisestä vihreäksi.
No, onneksi voin pitää erivärisiä linssejä silloin kun siltä tuntuu.

Noista sun kuvista ensin tulee mieleen, että ylempi ehdottomasti, mutta sitten kun on tarkemmin katsonut niin ehkä kuitenkin toi alempi on parempi. Eli molemmat taitaa sopia sulle hyvin? Valitsen kuitenkin alemman.

*~SL kirjoitti...

Mielestäni molemmat sävyt sopii mutta ehkä kumminkin violetti?
omiin silmiin olen huomannut sopivan: ruskean eri sävyt, valkoinen, siniset ja vihreät sävyt, oranssi, kulta yms. mutta esim. musta silmämeikki on kauhea, ei sovi omiin silmiini ollenkaan..
Myöskään sellainen metsänvihreä ei sovi, liian tunkkainen sävy.

manana kirjoitti...

jaanaba: tosiaan piilolinsseilläkin voi muuttaa ilmettä kummasti! kyllä mä luulen, että ruskea minkälaisten vihreiden silmien kanssa tahansa toimii :) Kokeilemalla se selviää!

*~sl: musta klassikko tosiaan unohtui kokonaan. Monelle sekin on liian voimakas/räikeä. Tosi hyvä, että tiedät mikä ei sulle sovi, varmaan kokeilemalla selvisi :) Mä sanoisin, että mulle ei sovi ainakaan vaaleasininen, eikä harmaa.

Mmagia kirjoitti...

Minusta tuo lämmin luomiväri sopii paremmin. :)

ansuli kirjoitti...

pakko sanoo et kylmä

"M'man" kirjoitti...

Minusta kylma sopii sinulle paremmin. Mutta tamahan on ihan makukysymys, silla molemmat ovat kuitenkin kauniita.

Luomivarit ovat kivoja ja laittautuminenkin, mutta aika on vain niin vahaista itsellani ainakin. Laitan vain ja ainoastaan sen minimin kajaalin ja ripsarit.

Ja taten luomivarin laitto ruostunut, eli ujostelen luomivarien kayttoa pelaten sita, etta nayttaisin naurettavalta huonosti laitetuissa vareissa. ;o) Minulla on vihreat silmat, vaalea, pisamainen iho ja punaiset posket. (englantilaiset juureni) Joten pienella holkalla lasten perassa saan onenksi ilmaiset punat poskiin... Mutta pitaa luvata itselle perehtya taas uudelleen meikkien maailmaan. Naisellisuus on tarkeaa! ;o)

manana kirjoitti...

mmagia: ensimmäinen lämpimän kannattaja :)

ansuli: 3-1, kiitos kommentista!

m'man: nyt vaan tekniikka uudestaan haltuun! persikan sävyt sopivat melkein aina pisamaiselle iholle, tuoden raikkautta ja luonnollista hehkua.

Stazzy kirjoitti...

Musta toi alempi on kivempi, jotenkin enemmän sun tyylinen :)

Maurelita kirjoitti...

Lämmin on enemmän makuuni ! Lämpöisempi, yllätys yllätys... ;-)

Itsekään en viitsi läträtä luomivärien kanssa - kuvioissa vain eye liner (Chanelin feutre eye précision) ja ripsari.

Hiustenväristä, suomalaisten perusväri on mielestäni ennemminkin kyllä vaalea (itse kuulun niihin maantienruskeisiin = haukotus), kun katsoo katukuvaa on valtaosa aika blondeja. No ainakin ranskalaisella mittapuulla !

manana kirjoitti...

stazzy: Ollin mielestä liiankin. Ei aina samanlaista, se sanoo.

Maurelita: aivan, kaikkihan ei kauheesti väreistä perusta ja rajoilla ja ripsivärilläkin selviää. Ja kyllä suomalaiset pääsee vähällä, kun voi vaan laitta esim. kevytvärin ja sillä saa vaaleaan tukkaan kivasti sävyä. Ei tarvii värinpoistoja ym.

Vendaval kirjoitti...

Lämmin ehdottomasti. Näyttää silmät paljon vihreämmiltä. Ei kylmäkään huono. Hauska blogi sinulla, varsinkin omat kuvat kivoja!
Tekkuja Espanjasta!

manana kirjoitti...

vendaval: kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Ylempi parempi :) Silmien sävy erottuu paremmin ja sopii vaan kaiken kaikkiaan hyvin.