perjantai 4. huhtikuuta 2008

Suomalaisuudesta

Eilen Arte (saksalais-ranskalainen kulttuurikanava) piti 100% Finlande iltamia. Telkusta tuli 22.30 jälkeen kaksi dokumenttia ja Kaurismäen elokuva Kauas pilvet karkaavat.
Esimmäinen dokumentti oli saunakulttuurista ja siinä opetettiin myös sauna-aiheista sanastoa. Alussa meinasin tukehtua raivooni, kun meistä puhuttiin kuin eläinlajista. Yleensä saunan lämmittää suomalainen mies, myös nainen voi suorittaa tämän pyhän rituaalin... ARG!!
On n'est comme même pas des animaux!
Toinen dokkari oli aika yleiskattavaa lepinää suomalaisista ja saunasta (taas), lisäksi haastateltiin Kari Tapioo ja Sakari Kuosmasta. Vihjailtiin suomalaisten yleiseen alkoholiongelmaan ja melankoliaan. Blaa.
Jännä, kun luulin et oltiin nähty Kauas pilvet karkaavat, mutta ehkä joskus kauan sitten tai kyseenalaisessa olotilassa. Kiva, kun oli ranskalaiset tekstit kullalle, eikä ne miedän yleisesti käyttämät englanninkieliset (ainoat jotka netistä löytää). Suosittelen kaikille jotka eivät vielä ole nähneet!

2 kommenttia:

*~SL kirjoitti...

Heh aina saunaa jaksetaan mainostaa! minä luin kerran yhdestä lehdestä Sisiliassa suomalaisesta saunasta ja Nizzassakin mainostettiin lentokentän lehdessä suomalaista saunaa..

manana kirjoitti...

Onhan se instituutio, mutta Suomesta löytyy niin paljon muutakin hienoa! Voisivat ainakin minun mielestä esitellä suomalaista osaamista vähän laajemminkin.