tiistai 22. huhtikuuta 2008

Siveltimien hoito

Nyt tärkeää asiaa. Eli siis toivottu meikkisiveltimien hoito-opas:

- Luonnonkarvasta tehdyt siveltimet kestävät pitempään (ehjänä) käytössä. Minun ymmärryksen mukaan eläimiä ei tapeta eikä kiduteta sivellinkarvan takia. Nyt jos joku on eri mieltä kuulisin siitä mielelläni. Monet käyttävät kuitenkin synteettistä karvoista tehtyjä siveltimiä juuri tämän takia.

- Meikkivoide, peitevoide siveltimet ovat yleensä synteettistä karvaa, sen takia, että ne eivät ime kosteutta sisäänsä. Joten esim. meikkivoide pysyy siveltimen pinnalla (hanhenselkäefektillä) näin myös meikkivoidetta säästyy, verrattuna esim. meikkisieniin.

- Kallis sivellin ei välttämättä aina ole parempi kuin halpa. Yksi ihan selvä ero on kuitenkin kalliimpien siveltimien jäykkyys, voisiko sanoa käyttömukavuus. Monet halvat siveltimet ovat hieman "velttoja".
Esim. maailman kuulut ja (aika kalliit) Macin siveltimet ovat myös tarkasti käyttötarkoitukseen sopivat. Eli esim. häivytys, kulma, pigmentti, värinpakkaussivellin. Halvat yleensä ovat ns. monitoimisiveltimiä. Moneen menoon sopivat, muttei erityisen ihmeellisiä.

- Parasta siveltimien pesuainetta mielestäni (jo vuosien kokemuksella) on vaalea nahan pesuun tarkoitettu saippua.


Tässä aito ja alkuperäinen englatilainen Imperial Leather


Tässä Maxin vastaava kilpailija oisko ollu 3kpl/1€
Ajaa täysin saman asian.


Tässä sitten päivän lol, täyttä rahastusta, eli Duroyn meikkisivellinten pesuun
tarkoitettu mini saippua 7£ ja 1/4 noiden toisten koosta :P

- Monet suosittelevat hoitoaineen tai muun käyttämostä pesun jälkeen, en ole itse kokenut tarpeelliseksi, eli jätän sen omaan arvoonsa. Jos on aikaa ja huvittaa niin miksei.

- Tässä sitten omat rakkaat siveltimeni, ei kauheesti uutuuksia. Useimmat 5-6 vuotta vanhoja.
Suurin osa Hennesilta, pari hyvää Lancomea (töistä), uusimmat meikkivoide siveltimet Sephorasta. Tuo pieni vartinen pronssinvärinen muuten Lindexiltä toissa jouluna, mahtava löytö! Joku sekalainen Duroy rajaussivellin.

Sitten siitä itse pesusta:

- Lämmintä vettä, muuten saippua ei vaahtoa kunnolla, ei kuumaakaan tietenkään :)

- Sivellin lappeellaan saippuaa vasten ei sökerretä siitä karvoja irti liian voimakkaalla hankauksella.- Reilusti vettä, eikä näin pöydän päällä kuten minä :D

- Pesun jälkeen kannattaa puristella varovasti liiat vedet puhtaaseen pyyhkeeseen. Varovasti as always.

- Kuivaus aina vaakatasossa. Vaikka pyyhkeen päällä.

Nyt jos jäi joku epäselväksi niin kysykäämme! Uutta sivellinjysäkkää odotellessani...

8 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Kiitos tästä! Tuli todella tarpeeseen:) Sitä aina jossain vaiheessa alkaa miettimään, että koskas viimeksi tuli pestyä siveltimet... *hups*

*~SL kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
*~SL kirjoitti...

Pesin juuri vähän aikaa sitten siveltimet, puhdistin ne meikinpoistoaineella ;D

Anonyymi kirjoitti...

Mulla kannsa siveltimien pesuaineena on vikaostos, joka tarkoitettu kasvojen kuuraamiseen.

manana kirjoitti...

Anonyymi: Pääasia, että puhdasta tulee :)

Aurora kirjoitti...

Heippa!
Ajattelin osaisitko auttaa. Ostin juuri meikkipaletin ja siihen siveltimen. Pieni sivellin oli noin 3€ ja ponini karvaa tais olla. Ensin väri levisi ja tarttui hyvin. Mutta toisella kerralla väri ei tarttunut luomeen ollenkaan. Pesin kasvoni ja kokeilin uudestaan, mutta ei onnistu. Osaatko yhtään sano, mistä tämä johtuu? Onko sivellin nyt sitten ihan huono? Ja onko meikinpohjustusvoide hyvä ostos, että onko sillä sinänsä väliä käyttääkö sitä, kun en yleensä kokopäivän meikkejä tee. En usko, että paletissa on vika koska sormella värit tarttuvat todella hyvin.

Sanna kirjoitti...

Aurora: Syynä saattaa olla, että sivellin on likainen eli siinä on jo luomiväriä ja siksi väri ei tartu. Itse pesen luomivärisilveltimet joka käytön jälkeen, eli käytössä aina puhdas sivellin. Paras vinkki luomivärin pysymiseen kuitenkin on luomivärin pohjustusaine. Jos et omista sellaista, meikkivoide käy hätätapauksessa pohjustuksena (myös useimmat valokynät toimivat tässä tarkoituksessa), näin luomivärillä on jotain johon tarttua :) Syy miksi väri tarttuu sormiin niin hyvin on, että sormenpäät ovat luonnollisesti rasvaiset.

Aurora kirjoitti...

Olen pessyt siveltimen kyllä, kaipa sitten tosi huonosti vaan. Kiitos suuresti avusta ja tiedosta! :)