perjantai 27. marraskuuta 2009

Two Favourites

On ne vaan jänniä nuo ranskalaiset! Nyt on kauhea polemiikki päällä kansallisesta identiteetistä ja eilen oikein oli otettu korkein puoluejohto televisioon keskustelemaan asiasta. Kysyin kullalta et eiks ranskalaiset ole kovinkin omanarvontuntoisia ja hän vastasi et niinhän ulkomaalaiset taitaa luulla. Hänen mielestään ainoita ranskalaisuuden merkkejä ovat kieli ja se että on syntynyt maan rajojen sisäpuolella. Kuinka tylsää! Kuka tahansa voi oppia ranskaa ja kai sitä nyt jotain muutakin on!?

Yksi kaveri tokaisi mulle viime jouluna, kun pitkästä aikaa nähtiin et sä oot nyt sitten ranskalainen! Mä vastasin et en todellakaan ole, en tunne olevani, enkä olekaan virallisesti. En varmaan koskaan tule tuntemaan mitenkään ranskalaiseksi ja sanoinkin kyseiselle kaverille, että olen syntynyt suomalaiseksi ja sellaisena aion elää ja kuolla. Vaikka saisinkin kaksoiskansalaisuuden tai aikaa kuluisi vaikka kuinka en tuntisi itseäni yhtään sen ranskalaisemmaksi. Eihän ihminen voi itseään halutessaan muuksi muuttaa ja kansallisuus minusta kuuluu identitettiin.

Minä ainakin osaa luetella todella monta syytä olla ylpeä suomalaisuudestani ja tuntuu, että ulkomailla asuessa uusia tulee mieleen päivittäin.

Päivänmeikissä kaksi lemppariväriä yhdistettynä:Pohjustus Alverdellä ja taputtelin vaaleinta helimiäistä (2) silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle. Liikkuvalle luomelle, ulkonurkkaan keskittyen, violettia (3) ja luomivakoon vaaleanvioletti (1). Rajasin yläripsirajan violetilla P2 kynällä ja alavesirajan petroolin sävyisellä Essencen kajalilla. Yksittäin myytävät luomivärit H&M:ltä.Poskipuna Essencen Sweet Temptation, huulikiilto Rebel 04 ja lisäväriksi Rimmelin huulipuna 217.english: The French people seem to be totally lost with their national identity at the moment and the discussion is everywhere. I'm so incredibly proud of being a Finn and can't ever imagine being something else, ever. Isn't everyone proud of their nationality? And know exactly why they are so?
Today's makeup combines to of my favourite colours, purple and teal. I started with the Alverde e/s base and padded the light shade (2) in the inner corner and on the brow-bone. Next the dark purple (3) in the outer corner and blended it with the light purple (1) in the crease. The eye-shadows are from H&M. Sweet Temptation blush from Essence, lipstick from Rimmel 217 and lipgloss Essence's Rebel 04.

6 kommenttia:

*~SL kirjoitti...

Kaunis meikki. Minäkin olen ajatellut että ovat kovin omanarvontuntoisia, paitsi että minulle oli uutta että baskialue on Ranskassa asti ja Korsikasta puhumattakaan, sielläkin ollut paljon ja jatkuvasti noita kansallisuuskiistoja.

Ansu kirjoitti...

Tooosi ihq meikki! On kunnia olla isänmaallinen suomalainen <3

Anonyymi kirjoitti...

Oi vitsi ku onkin sävyt mennyt nappiin, oot ihan hirmukaunis tässä! :) Oot tainnu lahtuakki aika lailla... :o

t. Nina, säännöllinen lukija joka ei vaan aina jaksa kommentoida :)

Sanna kirjoitti...

Nina: Kiitos :) Enpä ole ainakaan ite huomannu, mut kiva jos siltä näyttää :D

Ansu: Hih! Niinpä. Olisinkin halunnut kuulla et onko semmosia jotka eivät jostain syystä ole...

*~SL: Kiitos! Taitaa Ranskassakin olla isänmaallisia ja vähemmän isänmaallisia. Onhan täällä vaikka minkälaisia äärioikeistopuolueitakin. Taitaavat etelässä vaan olla hieman kuumaverisempiä ja tykkäävät riehua vähän enemmän :D

HellouVicky kirjoitti...

oot ihan sika kaunis ja meikkaat hyvin :)

//hellouvicky.blogspot.com

Sanna kirjoitti...

HellouVicky: No voihan! Kiitos kaunis :)