keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Talvi-ihon pelastus!

Sain pari kuukautta sitten yhdeltä kuivaihoiselta kaverilta vinkkiä yhdestä mahtavasta tuotteesta ja olen sen verran innoissani, että on pakko jakaa tämä!



Ranskassa harrastetaan paljon Surgras-suihkurasvoja ja muistanpa anopinkin maininneen pariin kertaan kyseisestä keksinnöstä. Tätä suositellaan ihan päästään ihottumaisille ja atoopikoille. Kyseessä on siis suihkuvoide joka jättää iholle suojaavan kalvon ja nykyaikana tuo "gras" on glyseriiniä, joka pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Jopa siinä määrin, että aavikonkuiva nahkani ei tarvitse erikseen kosteusvoidetta suihkun jälkeen!! Eikä tässä vielä kaikki, Cadum-merkin suihkuvoide sisältää bio kookos- ja manteliöljyä ja se on parabeeniton. Ph-arvoltaan ihoneutraali, dermatologisesti ja ilman eläinkokeita testattu 400ml tonkka maksaa 3€. Ja hitsi tämähän toimii!! Olisinpa vaan löytänyt tämän monta kuivaa talvea sitten :)



Löysin ranskalaisesta tee-se-itse kosmetiikkablogista bio surgras-saippuan ohjeen. Mistä sitten noita tensioaktiiveja saa... Tietääkö kukaan?

english: I just had to share with you my new holy grail shower product! It's quite commonly recommended for people with eczema or atopic skin (which I have). The stuff is called "Surgras" (overfat/grease) and it's basically shower creams or soaps enriched with glycerine. Glycerine creates a protective film on the skin and thus negates water's evident drying effect. My favourite shower cream ever is Cadum's Surgras with organic almond and coconut oils. It is free of parabens and animal testing and the 400ml container costs only 3€! I found a recipe for an organic surgras soap from a french home cosmetics blog. Does anyone know where you can buy soap ingredients?

4 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Siinä blogisaippuatekstin lopussahan oli linkit nettikauppoihin tensioaktiivien ostamiseksi.

P.ex. http://www.alternativenature.fr/PBCPPlayer.asp?ID=266272

Sanna kirjoitti...

Stazzy: Kah, hyvä, kiitos :) Opettelenpa tässä vielä lukemaankin!

Pupuce kirjoitti...

Jes, kiitti Sanna! :)

Sanna kirjoitti...

Pupuce: Eipä kestä :)