maanantai 24. elokuuta 2009

Get over it already!

Minä kun luulin, että olin jo siirtynyt työttömän tylsässä elämässäni ja blogissani eteenpäin (seitsemän postausta) siitä surkeasta elokuun neljännestätoista. Mutta turha luulo, pampamhan se sieltä hirveästä aiheuttamastani tuskasta johtuen ulahti ja rupesi hämmentämään keittämäänsä soppaa uudelleen....

Kantavana ideana tässä minun blogissa on ollut alusta alkaen (21.1.2008) on ollut esitellä meikkiuutuuksia, kaikkea jännittävää ja kiinnostavaa kauneuden alalta. Alussa ehkä puhuin enemmän ulkomailla asumisesta ja kosmetiikkaosuus oli pienempi. Nykyään ideana on esitellä kaikenlaisia meikkejä, minulle sopivia ja joskus sopimattomampia, vähän niinkuin taiteen nimissä. Kaikkihan ei kaikille sovi, se on ihan kivenkova fakta. Enkä ole koskaan väittänyt, että minulle kaikki sopisi, mutta saanhan silti kokeilla ;) Otan minkä tahansa uusimman meikkilookin joltain kosmetiikkamerkiltä, toteutan sen ja selitän koko meikintekoprosessin omin sanoin. Jos meikkaisin samalla tavalla, samoilla (jonkun mielestä minulle sopivilla sävyillä) joka päivä, ei tätä blogia varmaankaan olisi olemassa. Muutenhan voisin keskittyä tuotearvosteluihin tai vaikka muiden tekemisien kritisointiin. Mutta nuo asiat eivät minua niinkään kiinnosta ja ne taitavatkin olla jo joillain muilla käytössä... olen itse motivoitunut jatkamaan valitsemallani linjalla. Omassa blogilistassani tuossa vasemmalla on muuten esillä mielestäni hyviä ja kiinnostavia blogeja, meikeistä ja muusta. Nykyään meikkiblogejakin on olemassa tuplasti viime vuoteen verrattuna ja sieltä varmaan jokainen löytää mieleisensä. Kaikki taaplaa tavallaan ja yritän pitää jonkinlaisen spesialiteetin tässä blogissa.

Voi elämän kevät, että joillain voi joskus olla niin vaikeeta ja että vitsit toimii vaan yhteen suuntaan. Tais sitten minä olen vain niin poliittisesti epäkorrekti, etten osaa edes vitsailla sopivista asioista.

Viikko sitten sain mielestäni todella tarpeetonta ja epämiellyttävää huomioita. Kyllä suoraan sanottuna ärsyynnyin ja otin itseeni, lapsellinen kuin olen. Otan todella huonosti vastaan negatiivista palautetta, minkäs teet. Pahaa puhetta blogi päätti ottaa minun blogini esille huonona esimerkkinä meikkiblogista. Jotkut muut esitellyt blogit olivat jo valmiiksi hänen mielestään erittäin hyviä, toisissa fontti- tai taustaongelmia. Nämä grafiikkaongelmaiset muuten sittemmin pikaisesti rupesivat ruukkaamaan ulkoasuaan... Oisko pitäny siitä hoksata, että kyseessä olikin rakentavasta kritiikista! Ja tähän kommentojien mielestä minun olisi pitänyt osata todellakin vain OHITTAA tämä kaikki! No ei tällä kertaa, valitettavasti. Minun blogissa esittellyt meikit olivat vaan huonosti tehtyjä ja muutenkin blogi ei kiinnostava. Ruodittiin koulutushistoriaani ja teilattiin värienkäyttöni. Ajattelin kirjoittaa vastauksen omaan blogiini ja kumota vääriksi kokemani väitteet. Olin tietenkin aika ärtynyt, koska bloggaus on minulle rakas harrastus, enkä täysissä järjissäni tietenkään laita huononnäköistä jälkeä kaiken kansan nähtäväksi. Pahaa Puhetta blogin mielestä kannattaisi joko vaihtaa käyttämäni värisävyt vaaleille sopivammiksi tai muutenhan minulle jää vaihtoehdoksi vain blogin lopettaminen...

Minulle naurettiin makeasti pahaa puhetta blogin kommenteissa ja samalla annettiin ymmärtää, että pahaa puhetta onkin jotenkin tarkoitettu vitsiksi ja että minä otin koko jutun liian vakavasti. En voi ymmärtää, miksi joku haluaisi kirjoittaa asiakseen toisten puutteista tai virheistä (edelleen ilman mitään krediittejä), enkä todellakaan voi ymmärtää niitä ihmisiä jotka lukevat moista negatiivista pohdintaa. Eilisen yli kahden sadan ihmisen joukossa oli kuitenkin monenlaista lukijaa ja tuntuu pahalta, että nämä ihmiset tulivat blogiini negatiivisellä ennakkokäsityksellä, jonkun toisen sanomisten perusteella. Ja tietenkin myös minun oman huonon vastaukseni/reagoimiseni perusteella HARMITTAA!

Se lääkejuttu oli vitsi, kirjoitettu passiivimuodossa, jos huomasitte. Jos joku oikeasti ahdistuu jostain meikkiblogista ja sen kuvista niin siitä saa silloin kyllä minusta vitsaillakin... Mutta näköjään ainoa vitsailija tässä jutussa saa/voi olla pampam. Sanna on vaan lapsellinen ja törkeä henkilökohtaisuuksiin menijä. Ahdistukseen on muuten nykyään saatavilla hyvät lääkkeet, mutta ihan ensin kannattaa kuitenkin lopettaa blogini lukeminen! En missään vaiheessa viitannut, että hän olisi käyttänyt lääkkeitä tai, että hän niitä tarvitsisi. Hellou?? Mutta kaikenhan saa käännettyä päälaelleen jos haluaa. Kyllä se lääkkeiden käyttöön viittaaja oli loppujen lopuksi pampam enkä minä: "Kiitos, taidanpa kuitenkin nyt tietää, keneltä kysyä neuvoa lääkkeistä, jos niitä sattuisin joskus tarvitsemaan.:)" Että silleen!

Mutta, että ruetaan hakkumaan lukijoitani ja keksitään heille jopa oma nimi, on todella turhaa ja suorastaan panettelua. "Postauksen kommenttiboksin kahlaaminen oli melkoisen mielenkiintoista. Sellaiset lukijat kuin bloggaajakin? Inhoan kommenttiboksissakin esiintynyttä kateus-korttia. Se on niin kulutettu ja perätön heitto, että on uskomatonta, miten "salonkilaisetkin" jaksavat jauhaa siitä." Ala-arvoista! Kyllä kommenteissani suurinosa ihmistä vain päivitteli pampamin kapeanäköisyyttä eli vaaleille vain pastellia-näkemystä... "Onko tämänkin blogin lukijoissa todella niitä, jotka ihailevat Sannaa ja Sannan kauneutta, ja toivoisivat osaavansa loihtia yhtä hehkeitä päivämeikkejä kuin Sannakin?" TÄH??? Kukaan ei tasan tuloe tule tänne ihailemaan minun kauneuttani eikä hehkeyttäni (näin naisten kesken), eivätköhän lukijani tule blogiini ihan sen sisällön ja inspiraation takia. Tai voisinpa toivoa, että positiivisen yleisfiiliksen takia. Kateus-kortti esiintyi muuten kommenteissani laskujeni mukaan vain sen yhden ainoan kerran, että se siitä jauhamisesta ja sekin sattui olemaan todella hyvältä ystävältäni... Selvästi joskus jotain muuta henkilöä puolustettaessa tulee vain tahattomasti lisättyä pökköä pesään.

Kysymys kuuluukin minun osalta; tarvitaanko kyseisen pahaa puhetta blogin antamaa (negatiivista) palautetta/arvonteluja ja onko sen kirjoittaja sellaisessa asemassa, että voi sitä nimimerkin takaa antaa? Blogin niminkin kertoo, että kysessä ei ole rakentava kritiikki vaan anonyyminä arvostelu. Kyllä kriitikoillakin on yleensä jonkinlainen koulutus asiaan ja sitä kuulua... asiantuntemusta. Muutenhan kuka tahansa voi rueta teilaamaan omaksi ja muiden huviksi toisten tekemisiä.

"Onko pakko osata itse meikata paremmin, jotta voisi ilmaista negatiivisen mielipiteen toisen meikeistä? Huhhuh. Tämä unohtuu tosin monelta muultakin bloggaajalta. On hiukan hassua, miten edelleen elää se käsitys, että blogin ulkoasusta tms. valittavien anonyymien pitäisi itse näyttää ensin omat taitonsa, ennen kuin voi arvostella muiden aikaansaannoksia..." Eli vastaus tähän kysymykseen on kyllä!! En tarvitsi kenenkään esittelevän blogiani huonona esimerkkinä ja piste. Ei kukaan halua. Anonyymit kriitikot eivät ole mielestäni mitenkään erityisen varteen otettavia ja sen takia olisikin omalta osaltani pitänyt jättää vastaamatta pahaan puheeseen. Kyllä kritiikkiin pitää jotain perustaa olla, vaikka sitten väriopista. Esim. elokuvakriitikko Peter von Bach ei olekaan kuin vain professori ja tohtori, on varmaan nähnyt tuhansia elokuvia ja tietää mistä puhuu, eikä teilaa elokuvaa oman mutunsa perusteella.
Suomessa on myös monia lahjakkaita meikkitaiteilijoita, mutten koskaan ole kuullut esim. Raili Hulkkosen alkavan kritisoida jonkun toisen ihmisen tekemiä meikkejä? Neuvoja ehkä annetaan, mutta ei negatiivisessa mielessä.

"Kovin vaalealle "elovena-tytölle" ei välttämättä tummat, murretut sävyt ole täysin omiaan. No, ehkä Sannan mielestä on, mutta ulkopuolisen silmään tunkkaiset sävyt vaalealla iholla tuovat melko helposti halvannäköisen ilmeen. Kyllä vaaleakin voi käyttää onnistuneesti tummia sävyjä, mutten millään saa niitä sopimaan Sannan väritykseen. Valitan." Kiitos nyt vaan tästäkin rakentavasta kritiikistä! Älkää sitten toki lueko blogiani! Onneksi joku vaan tietää paremmin.

Ette voi kuvitella miten inhottavalta tuntuu, kun minun omaa nimeäni käytetään puhuttaessa jostain näin typerästä jutusta. Kyllä se Pampam varmaan ottaa nimimerkin piilossa asiat vähemmän itseensä, uskokaa pois. Se mikä järkytti myös on ihmisten liittoutuminen kasvottoman riidanhaastajan taakse. Sanna on sellainen ja tällainen, enkä kyllä koskaan lue enää niin huonosti käyttäytyvän ihmisen blogia. Kuulkaas, onneksi ei kenenkään tarvitse!!! Minä olisin ollut niin paljon onnellisempi ilman tätä koko selkkauta, että. Minä olen haukkunut pampamia?! Missä kohtaa, näyttäkää toki minullekin! Miten nimimerkkiä voi haukkua....

Minun äitini on ylpeä minusta ja blogistani. Hän kertoo usein miten kiva on katsella kuvia ja lukea juttujani. Siskoni on minusta ylpeä olen hänen idolinsa. Isä ehkä harvemmin lukee, mutta on muuten lapsestaan ylpeä. Kummitäti tykkää lukea juttujani ja kuulumisiani Helsingissa. Plus kaikki kaverit ja tutut ja tietenkin muut rakkaat lukijat! Teitä varten minä kirjoitan tätä blogia ja tietenkin omaksi ilokseni! Näin minun olisi pitänyt vastata viimeksi, mutta minkäs teet, kun paska on jo housuissa. Kulta sanoi eilen, että hänen mielestä minun ei olisi koskaan kannattanut vastata kenellekään, joka selvästi haastaa riitaa ja haluaa loukata. Turhaa ajanhukkaa muuten kääntää toiselle kielelle tällaista sairasta loanheittoa!

Minä uskon vahvasti positiivisuuteen ja yritän sitä tuoda esille omassa elämässäni ja blogissani. Kyllä hymyllä päästään paremmin elämässä eteenpäin, kuin toisten turhalla arvostelulla. Edelleen pampamin mielestä minulla ei ollut mitään parannettavaa blogissani, enkä edes osaa meikata eli kannattaisi varmaan vaan lopettaa... Noh, en aio lopettaa. Pyydän tietenkin anteeksi jos "Äitis on varmaan ylpee" kommentilla osuin tietämättäni herkkään kohtaan. Se ei missään nimessä ollut tarkoitukseni. Olisin tietenkin voinut lisätä siihen että "omani on minusta", mutta olisiko se näiden lynkkaajien mielessä muuttanut mitään. Minä en edelleenkään näe "äitis on varmaan ylpee"- kommentissa mitään näin traagisiin kommentteihin aihetta antavaa. Kuten isäni sanoo: tee sen näköistä työjälkeä, että voit ylpeänä sen esitellä omanasi. Ja en todellakaan ole ylpeä siitä jos loukkasin jotain, sitä en tarkoita, vaan blogiani!

Minun olisi varmaan pitänyt vaan niellä kiitollisenä minulle tuntemattoman (anonyymin) ihmisen kirjoittama, omasta mielestäni täysin epäoikeutettu kritiikki?? Siis mitä ihmettä... Totta helkkarissa olin viime kerralla loukkaantunut ja ärtynyt, halusin vastata vähintään samalla mitalla takaisin. En olla ilkeä kuten kommenteissani vihjataan... Mutta niinkuin ystäväni minua neuvoi ennen kommenttini julkaisua, että sitä juuri pahaa puhetta blogissa toivotaankin, riitaa siis. Tätä koko juttuahan ei olisi tullut jos en olisi vastannut "lapsellisesti ja törkeästi haukkuen". Anna toisen olla mitä mieltä on jne... En omasta mielestäni mennyt henkilökohtaisuuksiin ja sillä selevä, jos joku koki sen niin, niin edelleen pyydän anteeksi!
Tokihan pampamilla on joku erityisoikeus sorsia muita ja kaikki muut vaan nyökyttelee mukana.
Kommentit on kuitenkin molemmilta osapuolilta laitettu ja kyllä todellakin profiilissani lukee kovaa kommentointia, sitähän pampam epätoivoisesti tämän aloittaessaan etsi.

Oikein rakentavaa päivänjatkoa kaikille ja tervetuloa positiivisemmissa merkeissa uudelleen!

20 kommenttia:

brita kirjoitti...

Minulle jäi mieleen lähinnä se, että uskomatonta miten heikosti tuo Pahaa puhetta -blogin kirjoittaja ottaa kritiikkiä vastaan, kun ottaa huomioon että hänen oma bloginsa ei muuta teekään kuin haukkuu muita blogeja muka kehittävän kritiikin tai analysoinnin varjossa :D Mutta sellaista se kait on kun ns. ilkeä anonyymi pääsee perustamaan oman bloginsa.

Mutta minkäs teet, suosittelen jatkaan omalla tyylillä :)

mangolisa kirjoitti...

Minusta ehostuksiasi on kiva katsella. Itse ainakin tein aikoinaan värikkäitä meikkejä tarkoituksena vain näyttää miten niitä tehdään, ja miltä ne näyttävät.

En huomannut nähnyt mitään järkyttävää lokaamaista sun puolelta ja olen pahoillani, että tälläiseen sotaan jouduit.

Anonyymi kirjoitti...

Huoh.
Näin käyttäytyy asiallisesti kritiikin vastaanottava bloggaaja.

Anonyymi kirjoitti...

Itse en ymmärrä miten joku voi pitää blogia joka perustuu toisten "kritisoimiseen", jos ei sitä itsekkään pahemmin kestä.

*~SL kirjoitti...

Tosi hyvä kirjoitus! minäkin olen ihan samaa mieltä, kumma että yksi vaan saa kritisoida ja haukkua mutta takaisin ei saisi vastata :o

tosi ikäväksi mennyt tämä blogimaailma! on kaksinaamaisuutta sun muuta ja ei saisi kirjoittaa mistä haluaa, vaikka blogi on blogin pitäjän oma :o

jenny kirjoitti...

Musta tässä olisi molemmilla vähän kasvunvaraa, mutta en edelleen sulata Sannan sun kommentteja. Pampamilla oli aika ikäviä juttuja myös, joo, mutta se että väität ettet tarkoittanut lääke yms kommentteja henk.kohtaisiksi, on täyttä roskaa.

Ymmärrän kyllä miksi vihastuttaa, ja itsekin varmaan olisim suuttunut, mutta jonkinlaista itsehillintää on lupa harjoittaa. Tästähän sitä voi kuitenkin sitten oppia.

Sanska kirjoitti...

Argh, toivottavasti tää konflikti rauhoittuu.

Oon kyl tasan puolellas itse, hermostuisin minäkin jos joku alkaisi väkisin kaivelemaan jotain josta puhua p*skaa puhtaasti viihteen merkeissä.

Eniten vihaksi pistää kyl tuo väite et vaaleille ainoastaan murrettuja värejä eikä mustia rajauksia. Aina joku muka-fiksumpi on kieltämässä kaikkea kivaa >:o/

manana kirjoitti...

brita: En tiiä (koska en lue moista moskaa) onko liene eka kerta, kun joku on hänen jutuistaan hermostunut?? Sen verran outoa ja että piti vielä rueta toiseen kertaa tästä asiasta vaahtoamaan :D Jatkan tietenkin!

mangolisa: Kiva kuulla :) Sehän se koko idea onkin, jotenkin se tuntuu olevan käsittämättömän vaikeeta joillekin ymmärtää! Kiitos, niin olen minäkin :)

Anonyymi: Ketä mahdat tarkoittaa?

Anonyymi: Vapaa maa ja kaikki tekee sitä mikä hyvältä tuntuu. Kun ne tekemiset ja sanomiset vaan pysyis niissä rajoissa ettei loukuta muita tahallaan...

*~SL: Kyllä minulle ainakin oli yllätys, että kyseinen blogi on noinkin suosittu ja näköjään se ruokkii jotain ihmisten sairasta tarvetta... Yritetään itse pysyä paremmalla puolella :)

jenny: Miten sä voit väittää, etten tarkoittanut! Loppupeleissähän voidaan sanoa etten sitten tarkoittanut mitään mitä olen sanonut! Aivan uskomatonta. Noh, ei mahda mitään, jos et kerran usko. Kirjoitin aika avoimesti kuitenkin ja selitin asian omalta puoleltani, uskoo kuka haluaa. Anger management kurssille pitänee sitten ilmoittautua..

Saska: Joo toivottavasti on ohi, minä en ainakaan aio enään vastata mihinkään riidanhaastoon! Niin siitähän tuossa blogissa on kyse ja siksi ei olisi koskaa pitänyt sotkeutua koko juttuun, mutta puolustin itseäni ja sillä siisti :) Niin kyllä se minusta menee ihan rasismin puolelle (vaaleille sitä tummille tätä) Pyh!

Anonyymi kirjoitti...

Toivot, että tämä tappelu olisi ohi, mutta silti kirjoitat näinkin pitkän vuodatuksen aiheesta. Hmmm...

manana kirjoitti...

Anonyymi: Niin minähän en tietenkään olisi saanut vastata törkeisiin syytöksiin, enhän? Sanoin, että tämän jälkeen en aio vastata mihinkään sieltä suunnalta tulevaan rienaukseen. Pampam on kirjoittanut kaksi kertaa ja minä kaksi kertaa. Niin ja pitkän vuodatuksen kirjoitin, koska koin sen tarpeelliseksi. Olin/olen minäkin aika loukkaantunut, ei vaan anonyymi ystävämme....

brita kirjoitti...

Minusta tuon Pahaa puhetta -blogin kirjoittaja on poistellut kommenteista eriäviä mielipiteitä, että ehkä se jo siitä näkyy ettei kritiikkiä kummiskaan siihen suuntaan saa antaa. Ärsyttää yleisesti tuollainen anonyymi kettuile, eihän monet lehdetkään suostu julkaisemaan yleisön palstalla nimettömiä juttuja ja syystä...

Anonyymi kirjoitti...

Jos väität ettet ole tarkoittanut lääke- ym. juttuja henkilökohtaisesti pampamille, kelle sitten? Minunkin mielestäni on täyttä puppua alkaa tässä vaiheessa perumaan puheitaan ja pyytelemään anteeksi. Menit henkilökohtaisuuksiin mielestäni, piste. En kuitenkaan ole missään tapauksessa sen enempää pampamin puolella, ei hänkään kauniisti kirjoittanut ja kuka tahansa loukkaantuisi hänen vastaavasta "iskusta".

manana kirjoitti...

brita: Aijaa :D En tiennytkään... Niinhän se on että "normaalisti" ja varsinkin mediassa, anonyymien ei anneta riehua vapaasti. Mutta valitettavasti pahaa puhetta- blogilla vaikuttaa olevan aika huomattava lukijakunta.

Anonyymi: Sovitaan sitten vaikka niin. Mä en vaan tykkääsiitä, että mulle kerrotaan mitä olen sanonut, mitä sillä tarkoittanut ja miten pitäisi käyttäytyä. Oma blogi oma sana, eikös?

Kilimanjaro kirjoitti...

Olisiko nyt aika rauhoittua ja miettiä omia sanoja ennen kuin ne tulostaa tänne näytölle? Jokaisella on omat mielipiteensä ja sinun ja pampamin eivät nyt vain kohtaa. Millään. Siitä ei tarvitse ottaa itseensä. Maailma on tällainen, myös biteistä rakennettu sellainen! Keskity omiin juttuihisi, älä muiden mielipiteiden alasajamiseen, niin pidät lukijasi tyytyväisenä. Kannattajiakin sinun mielipiteillesi tuntuu löytyvän, joten ammenna sieltä. Hyökkäys ei ihan oikeasti ole aina se paras puolustus!

manana kirjoitti...

kilimanjaro: Missään nimessä en koe keskittyneeni toisten mielipiteiden alasajamiseen, vaan ihan tämän oman blogini pitoon! Mutta edelleen palaten tähän surkeaan juttuun; vastasin kohtuuttomaan kritiikkiin sillä hetkellä hyväksi kokemallani tavalla ja sillä sipuli. Tästäkin postauksesta on jo muuten aikaa...

Anonyymi kirjoitti...

[quote]Tästäkin postauksesta on jo muuten aikaa...[/quote] Onko kaksi päivää sinulle joku historian rajapyykki?!? Kaikki ei jaksa käydä blogissasi päivittäin, mutta halavat silti sanoa sen OMAN mielipiteensä käytöksestäsi ja ääneen huutamastasi "ongelmasta"

Ansu kirjoitti...

Kappas, kaikki anonyymin puolustajat on itsekin anonyymejä :) :)

manana kirjoitti...

Ansu: Sepä se, mä vaan ajattelen suoraan et se on aina se yks ihminen ja sillä siisti :)

Laura kirjoitti...

Itse näen asian niin, ettei Sanna osannut ottaa kritiikkiä vastaan vaan reagoi lapsellisesti ja typerästi. Lisäksi on aikamoista lukijoiden aliarvioimista lähteä väittämään että "ihan yleisesti vaan heitin läppää lääkkeistä, ja passiivimuodossa vielä, ja ihan omasta äidistäni puhuin toisessa kohdassa" jne jne.
Eriävätkin mielipiteet ja kritiikki olisi ihan hyvä oppia vaikka sitten viimeistään tuossa elämänvaiheessa ottamaan vähän hillitymmin vastaan :p Annat itsestäsi vain typerän ja keskusteluun kykenemättömän kuvan vastaustesi perusteella.

manana kirjoitti...

Laura: "Sanna" ei ole mikään käsite vaan minua voi ihan sinutellakin. Mutta tietenkin voipi oikeastaan jättää kokonaan kommentoimatta jos aikoo haukkua minua lukijoiden aliarvijoijaksi, typeäksi ja lapselliseksi. Mitään keskusteluahan ei missään vaiheessa ole ollut vai kahden ihmiset täysin eriävien mielipiteiden edes-takas heittelyä...