keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Icy Blue

Ihanan rento vapaapäivä! Oon pessy pyykkiä ja mesettäny ihan rauhassa. Mietin, että jos jaksais lähtee käymään Saksan puolella ja katella hieman joululahjapuolta.

Päivänmeikkinä viileetä, jos ei ihan kylmää sinistä:Edelleen käytössä 120 paletti ja rajasin ihan aluksi mustalla Essencen Smokey eyes kynällä paksun rajan ripsirajoihin ja levitin vaaleimman sinisen koko liikkuvalle luomelle myös kynän päälle. Tummempaa sinistä luomivakoon ja helmiäisharmaata luomivakoon. Helmiäisvalkoista kulmaluulle ja häivytin sinisen siihen isolla siveltimellä. Vaaleampaa sinistä myös mustan kynän päälle alaripsirajaan. Poskilla Essencen Sweet Tempation poskipuna ja huulilla Helena Rubinsteinin Ritual Rouge Free Spirit.Saanko vielä ihmetellä yhtä asiaa? Nimittäin Ranskanmaan maksukäytäntö(j)ä. Meille siis avattiin se kaasuliittymä ja jo näin kahdenviikon päästä heiltä tuli 96€ lasku, siis ennakkoa. No ei siinä vielä mitään, mutta ongelma onkin miten laskun maksaa? Eli tasan yksi vaihtoehto ja se on s(h)ekki. Noh kultapa sitten värkkäsi sekin tuossa aamusella ja oli jättänyt sen minulle tähän postitettavaksi. Laskusta repäistään kaistale irti ja se piti lähettää sekin mukana ns. viitteenä. Siis, että joku näppärä sihteerikkö availee kirjeet ja naputtelee koneelle maksutapahtuman tai lähettää sekin pankkiin. Minun päähän ei oikeesti mahdu tämän maan postiriippuvuus. Mitään asiaa ei voi hoitaa esim. tilisiirtona tai vaikkapa sähköpostilla. Postilaitos on vissiin jonkun sortin ranskalaisvastike monarkialle ja kuningashuoneelle, eli siitä pidetään viimeiseen asti kiinni ja varotaan visusti siirtymästä mihinkään moderninpaan systeemiin. Joka juuttaa asian hoitoon siis kuuluu vähintään yhden postimerkin käyttö. Tässä laskunmaksun yhteydessä kaksi, koska he lähettivät jo laskun postilla meille. Noh ehkäpä tämän "avauksen" jälkeen voimme siirtyä joko suoraveloitukseen tai johonkin kätevämpään metodiin.
Toinen ihan viimeaikoina sattunut ihmetys oli työvoimatoimistosta eroaminen, joka olisi kans pitänyt hoitaa kirjeitse. En TASAN varmasti ala väsäämään mitään erokirjettä saatikka maksamaan 55 centtiä :D sen lähettämisestä. Siispä ilmoitin työnsaannistani Assedicin nettisivujen kautta (pulju joka maksaa työttömyyskorvausta niille onnekkaille, joilla siihen on oikeus) Nyt eilen sieltä oli tullut kirje, jossa ilmoitettiin, että minut on nyt irtisanottu heidän systeemistää. Hallelujaa kiitos. Nyt lähden ostamaan kalliimpia euromerkkejä, joilla toivottavasti saan joulukorttini lentämään Suomeen asti. Säästän nuo arvokkaat Ranskan merkit ihan muihin tärkeisiin menoihin.

6 kommenttia:

M'man kirjoitti...

Tama on erittain kaunis ja otsikko sopiikin kuin nappiin.

Luulin (asken tuossa kirin postauksiasi kiinni), etta Spehora oli vain CDD 1mois pour les fêtes. Mutta période d'essai:han on tuon pituinen. Eli hienoa! Milloin se menee umpeen - milloin soppari varmistuu?

Paljon paljon tsemppia joulukiireiseen kauppaasi :) Varmasti rankkaa tama aika - ensin joululahjoja hankkivat, sitten alennusajat!

TErkuin!

manana kirjoitti...

m'man: kiitos! Mun koeaika päättyy 7.01 eli toivotaan kovasti, että saan jatkaa! Joo tupa on täynnä melkein koko päivän, vaan aamuisin on hieman hiljaisempaa ja kun ollaan ihan keskustassa, joulumarkkinoiden keskellä, niin turistien tulva on valtaisa :D

Stazzy kirjoitti...

Mäkin maksan kaasu/sähkölaskun TIP:lla. Tosin siihen en liitä shekkiä, vaan ihan RIBin silloin ekalla kerralla, sitten nyt myöhemmin on riittäny pelkkä allekirjoitus lappuun...
Meille tuli tosin viimeksi 125 euron tasoituslasku, siis avoir kotiinpäin. Vähän olivat arvioineet kulutuksen pieleen...

manana kirjoitti...

stazzy: siis että joudut kuitenkin lähettelemään jotain lappusia joka kuukausi? Ja mä kun luulin et se jotenkin helpottuis tästä...125€ on kyllä kivasti yläkanttiin arvioitu :)

Stazzy kirjoitti...

siis, sais sen suoraveloituksellakin, mutta kun mä oon huono seuraamaan tiliäni, niin tiedänpähän itse kontrolloida.

manana kirjoitti...

stazzy: ahaa ok, hyvä että on ees se vaihtoehto.