torstai 25. joulukuuta 2008

Hyvää joulua kaikille!!Joulu on sitten jo tältä vuodelta melkein pulkassa. Eilinen meni aika oudoksi, kun oli tarkoitus olla vapaapäivä ja töistä soittaavat kahdentoista aikaan ja kyseleevät miksi en ole tullut töihin! Listoissa oli merkitty vapaapäiväksi, samoin kuin lauantai. Olisi kuulemma pitänyt itse kysellä outojen työaikojen perään! Ei voi kuulemma olla kahta vapaapäivää viikossa, siis sunnuntain lisäksi. Noh, hyvä tietää tulevaisuuden varalle, että osaan kytätä tunteja ja olla varuillani. Olisin kyllä antanu ihan mitä vaan olla oikeesti kotona eilen oman perheen kanssa, enkä hankalien ja stressaantuneiden asiakkaiden...
Illaksi meidät oli kutsuttu anopille ja se tulikin hakemaan joskus seitsemän aikaan. Sekin oli normaaliin tapaan erittäin huonolla tuulella ja kyseli tyhmiä jo ennenkuin oli autoon keritty nousta. Annoin suukon kullalle auton vieressä niin anoppi huusi, että miksi tarvii aina suukotella ja ihan niinku te oisitte eroamassa tai jotain.... Uskomatonta.
Ruokaa saatiin joskus kymmenen aikaan se olikin oikein hyvää. Alkupalaksi Coquille St. Jacques eli kampasimpukoita ym. kaikkia mereneläviä kastikkeessa, juustoraasteella kuorutettuna. Pääruuaksi oli lampaanviulu, jota en tietenkään enään jaksanu syödä, kun olin nälissäni lappanu salaattia ja leipää. Ruuan päälle nukahdin sohvalle ja heräsin joskus puolenyön jälkeen lahjojen jakoon. Sain ihanan kellon kullalta ja paistinpannuja anopilta. Isoveljeltä uusimman Nothombin ja pikkuveljeltä korvikset. Anoppi tyrkkäsi vielä sievoisen sekin käteen ennen nukkumaan menoa.Tässä luvallisen vapaapäivän eli 23 päivänmeikki. 120 paletti ja kaksi vihreän sävyä. Mattavihreä liikkuvalle luomelle ja helmiäisvihreä luomivakoon, ylöspäin häivyttäen kultaiseen korostusväriin. Pronssia alaripsirajaan ja kunnon paksu rajaus mustalla yläripsirajaan. Poskilla Essencen Sun Club 01 ja huulilla samaisen merkin huuulipuna 40.

Nyt laitoin uuniin äitin keksimän ihanan liharuuan näin pyhäillan iloksi. Siinä yhdistyy kivasti elsasilainen ja suomalainen ruokaperinne. Raastettua kaalia uunivuoan pohjalle, karjalanpaistilihat päälle ja mukaan sipulia, porkkanaa, suolaa ja pippuria. 1,5 tuntia uunissa. Katotaan miten onnistuu :)

4 kommenttia:

Fifi kirjoitti...

Hyvää joulua ja viihdyttäviä lukuhetkiä Amélien seurassa! Uusin oli mielestäni viimevuotista kiinnostavampi, pidän enemmän romaaneista kuin omaelämäkerrallisista teoksista. Lisäksi tässä kirjassa on kiva skandinaavinen aspekti. Mutta en kerro enempää, jotta yllätys ei mene pilalle! Kerro aikanaan, mitä pidit. :)

M'man kirjoitti...

Hauskaa Tapaninpaivaa sulle!

Lampoisia terveisia :)

*~SL kirjoitti...

Kiva kattaus ja hieno meikki

manana kirjoitti...

Fifi: Kiitos! Kuulostaa hyvältä, kerronpa sitten kun oon lukenu :)

M'man: Kiitos samoin!

*~SL: Kiitos!