keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Nakkikeitto

Heh, Google analytics kertoi minulle, että joku oli eksynyt blogiini hakusanalla "miten tehdä nakkikeitto?" Here it goes:

Paketti nakkeja about 5-6 per keitto (mulla paikallinen merkki Herta, mut sitä josta ite tykkää!)
perunoita riippuen tietty koosta, oisko jotain 6-7 pientä
kukkakaalia
parsakaalia
porkkana
nauris
sipulia
Maggin liemikuutio (Kub Or, kultainen kuutio, mikä lienee Suomessa?)

Eli pilko kaikki sopiviksi suupaloiksi. Kiehuvaan veteen lisätään liemikuutio ja sitten kovimmat ainekset eli porkkanat ja nauris. Annetaan kiehua reippasti 10 min et porkkanat pehmenneet ja sitten lisätään perunat ja taas 10 minuuttia. Seuraavaksi kukka- ja parsakaalin kukinnot ja sipuli. Nyt vaan enää 5 minsaa ja sitten nakinpalat. Maustaa saa mielen mukaan ainakin valkopippuria ja persiljaa. Anna nakkien "lämmetä" eli et pyöristyvät vähän. Ja voila!

4 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Hi hii, hyvä veto!!

Sanna kirjoitti...

Toivottavasti on jollekkin avuksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Sanna, kiitos. Ei nakkikeiton reseptistä, vaan ihan muusta. :)

Lämmin halaus siulle.

Jenni

Sanna kirjoitti...

Kiitos Jenni itelles, olit ekana mun blogissa lukemassa/tukemassa :)