sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Jospa huomenna

Torstainen työkkäri meni todella hyvin. Se nainen kuunteli, neuvoi ja ehdotteli kaikenlaisia ratkaisuja. Minulla ois nyt kaksi eri mahdollisuutta saada se rakennekynsi-todistus. Eli joko yksityisen koulun kurssi (KALLIS) johon voin saada maksuapua jopa 2000€ asti, muutenhan ei tulisi kysymykseenkään, entinenkin opintolaina odottaa maksuaan. Ja jos ei se onnaa niin mahdollisuus saada rekrytöintiä edeltävä toimenpide (loistava suomennos) L'action préparatoire au recrutement siis. Missä tahansa rakennekynsiä tekevässä yrityksessä 450 tuntia ja mulle maksettais siitä 650€ kuussa!! Yritykselle maksettais kans jotain pientä, koska ne joutuis antaa yhden työntekijän vastaamaan mun tyhmiin kysymyksiin. Ja sitten niiden tulee tarjotan mulle minimissään 6 kuukauden määräaikainen sopimus.
Molemmat vaihtoehdot on ihan hyviä ja mulla onkin 7.2 seuraava tapaaminen heidän koulutusvastaavan kanssa, johon mun pitää toimittaa kahden koulun hintatarjousta mun nimellä ja sitten ne tekee päätöksen.

Viikonloppu oli aika mielenkiintoinen eli torstaina heti aamusta liikenteeseen. Sitten puolelta päivin oltiin anoppilassa ja todella tavoistaan poiketen hän oli tehnyt ruokaa. Ja tietenkin kun ollaan kevennyslinjalla niin tarjolla raclettia (my favourite) eli hirvittävän rasvaista juustoa sulatettuna keitinperunoitten päälle ja tällä kertaa mukaan vähän uutta melkein rasvatonta pekoni hilettä. Kiva, ettei raclettia ollut enempää kuin 100g per turpa koska muuten olisi saattanut käydä huonosti. Syötiin sitten yhdessä avokin äidin ja pikkuveljen (20v) kanssa. Heti sitten viemään veljee kaupungille kouluun ja kokeeseen. Sitten keksittiin, et kun kerran ollaan autolla liikenteessä, niin käydään Kehlissä (Saksassa) vähän kauempana keskustassa olevissä ruokakaupoissa. Kaikkea kivaa sieltä tietysti mukaan tarttui: giniä, vodkaa ja koskenkorvan tapaista. Huom Lidlistä... normaali 75cl about 35% alle viis euroa pullo. Noilla sitten selvitäänkin toivottavasti todella pitkään. Riippuu varmaan vähän vieraskannasta :D

Sitten kolmen aikaan Minttu jo soittelikin ja oli tulossa meille pyykinpesuun. Kivan erikoinen ilta vain pari kaljaa ja lasit Smirnoff icee. Syötiin hyvät salaatit ja katottiin Stardust elokuva joka multa meni suurimmaks osaksi ohi, uni vei. Näin voi käydä kun ei ole tottunut nousemaan ihmistenaikoihin.

Perjantaina olikin odotetut Mintun tuparit. Me aloteltiin jo reippaina seitsemän aikoihin (huom ne harvat jotka täällä juovat, eivät todellakaa aloita ennen kymmentä) Meillä vähän pakko, koska just tämä aikasemmin kehumani Strasbourgin joukkoliikenne ei huolehdi puolen yön jälkeen kaupunkiin hummaamaan jääneistä. Se mielessä, olimme tavalliseen tapaan kolmestaan viinipullon kimpussa hyvissä ajoin siis. Pyörihän siinä niitä reippaita nuoria neitosia, jotka tulevat nyt sitten jakamaan asunnon keskenään.
Kaikki olivat oikein mukavia, varsinkin ne ihanasti espanjaa vääntävät tyttäret. Niitä kertyikin sitten illanmittaan ihan kehuttava määrä oisko 10-15. Ja mikä hauskinta toivat uutta suomalaista verta mukanaan! Kiva ylläri.
Joku teki todella hyvää pizzaa jossain vaiheessa.
Joku toi jossain vaiheessa koko lössille erilaiset juhlahatut.
Joku keksi jossain vaiheessa et lähtevät baariin ja me saatiin vaihdoin rauha palaamaan.
Emäntä reippaana lupasi meille yöpaikan, joten jatkoimme iloisina iltaa vielä kellon lyötyä puolen yön. Porukka alkoi taas lisiä joskus yhden aikaan ja tavattiin Mintun hauska virolainen ystävä, joka oli uskomaton tehonainen. Oikeesti. Tässä hän selittää ranskanpoijjille meidän pohojoisen tyttöjen alkuperää :

Liekkö tullu selväksi....


Lauantaina käytiin hönkimässä pahimpia krapulahöyryjä L'orangeriessa,
ärsyttävien lapsiperheiden kiusaksi.Mulle muuten soitti joku naisihminen perjantaina ihan yllättäen. Oli nähny mun cv Monsterin sivuilla ja ehdotti todella kiinnostavaa työpaikkaa. Ja minä menin ihan lukkoon ja "joo ei tää nyt kyllä ole ihan mitä etin" MITÄ?? Mistä se tuli? Miksi ihmeessä en olisi kiinnostunut. Noh hämmennyksestä selvittyäni yritin soittaa takaisin ja pentele oli vissiin kerinny jo pinkaista viikonloppu menoihinsa. Eli maanantaina heti aamusta ja niin kauan et se vastaa!

Ei kommentteja: