maanantai 21. tammikuuta 2008

The Beginning

Tästä se lähtee. Niinku lupailin/uhkailin Journalissa viimeksi, et jos oisin oikee bloggari, niin näyttäisin esim. uuden kevät laukkuni. Here it goes:


Näin työttömänä tulee vähemmän osteltua mitään, paitsi sapuskaa, eli olen todella tyytyväinen. Hei Hennesiltä ja puoleen hintaan (siihenhän kerää vaikka pulloja puistosta) paitsi ainiin et kerääkkään koska Ranskassa vain about 1% pulloista on palautuspulloja ja tölkit ei ollenkaan. Ei ihme että kaikki tienvieret on täynnä pulloja ja lasinsiruja.

Hyvä kun mäkin seuraan useampaa blogia joka päivä ja jotkut ovat oikeasti se päivän piristys, nyt rupeaa oikeesti huomaamaan et se teksti ei synny itestään.

Torstaina ois sitten työkkärissä tehotapaaminen... siis olen ollut yli 3 kuukautta työkkärin listoilla ja siitähän ne ei tykkää, vaikka en edes saa työttömyyskorvausta. Taas tämmönen erikoisuus, eli vaikka sulla ois ammatti (kuten esim. juuri valmistunut avokkini) niin jos et ole työskennellyt 6 kuukautta Ranskassa et saa työttömyyskorvausta. Aika hauska tuo sinänsä, eli jäät semmoseen rakoon. Ainoa vaihtoehto on sosiaaliturvaminimi eli RMI jota hain marraskuussa. Vieläkään ei ole tullut päätöstä... en uskalla edes kuvitella miksi. Pitäis soittaa sinne toimistoon, mut jotenkin arveluttaa. Siinä on semmonen linkku niinku voi arvata et jos elät jonkun kanssa siis (huom. eri sukupuolta olevan) sulla ei ole oikeutta etes siihen minimiin. Ja niin edespäin.

Ajattelin ottaa sinne työkkäriin mukaan kaikki työhakemuksiini saamat kielteiset vastaukset ja tein listan kaikista paikoista joihin olen hakenut. Jos se työpaikka ei rupea urkenemaan niin haluasin nyt keväällä käydä tekokynsi-kurssin. Nehän on kaikki maksullisia mutta koska se varmaankin auttaisi huomattavasti työnhakuani aion VAATIA päästä sellaiselle.

Jotenkin kauheen henk. koht tuli tästä postauksesta... Onneksi kenenkään jota ei kiinnosta ei tarvii lukea :D

Lättään tähän vielä kuvan uudesta cd hyllystä (vieressä ihq Elvis kello jonka sain joululahjaksi):

2 kommenttia:

Pupuce kirjoitti...

Salut Sanna! Missäs päin Ranskaa vaikutat? Mie oon Gardissa, Nîmesin lähellä tuppukylässä...Hauska tuo tekokynsikurssi!*reps* (Toivottavasti se oli tarkoitettu vitsiksi...Jos ei niin anteeks...) Ei mut oikeesti, tän maan työttömyyskorvaukset ja sos.turva on kyllä niin syvältä. Assedic ja Anpe, been there, done that...Tsemppiä.

manana kirjoitti...

Salut vaan! Ensimmäinen lukijani. Strasbourissa olen jo neljättä vuotta. Joo ei sen kynseilykurssin (onglerie) pitäny olla vitsi, mutta tietty se on vähän koomista :D Katotaan jos sinne asti päästään!!