tiistai 29. tammikuuta 2008

Ranskan erikoisuuksia vol.1

1. Äidit lastenvaunujen kanssa joutuvat maksamaan ratikassa ja bussissa. Tulet tietenkin linkkuun takaovesta, jätät sydänkäpysesi vaunuihin yksin ja lähdet tunkemaan valtaisan ihmistungoksen läpi etupäähän maksamaan/laimaamaan lippusi. Pelottavaa, odotan henkeä pidätellen sitä kertaa, kun kuskilla kaasujalkaa kutittaa enemmälti ja jonkun onnettoman vaunut kaatuu tai lapsi häviää.

2. Hajusteiden käyttö. Miltä kuulostaisi hajustettu vessapaperi tai kevään uutuus, hajustetut kuukautissuojat? Kesällä taas ratikassa tukehtuu, kun viereen tupsahtanut henkilö ei ole koskaan kuullutkaan deodorantista.

3. Kotiin tulevat mainokset. Niissä ei yleensä mainosteta mitään tarpeellista. Kaikki kotiintuleva mainosmateriaali on täynnä keksejä, mehuja, valmiita pizzoja, karkkia, pullamössöä ja jotain niin kornia, etten voisi ikinä kuvitella sitä ostavani (esim. bambusta kyhätty baaritiski, katoksella)

4. Kritiikki/kauhistelu. Voi hyvinkin olla, että tämä on vaan minun anoppia, mutta kaikkeen uuteen suhtaudutaan varauksella jos ei kauhulla. "Suomessa kaikki tehdään väärinpäin" (tarkoittaa lakanoita ja tyynyliinoja). Oli asia mikä tahansa, minun ei kannata tuoda mielipiteitäni tai uskomuksia esille. Tässä pari hauskaa joista olen saanut huudon aikaan:
- Hampaiden pesu ei muuten onnistu jos harjan kanssa poistuu kylppäristä.
- Xylitolipurkan syöminen rikkoo hampaat ja irrottaa paikat. Mitä se xylitol muuten on olevinaan?
- Happohyökkäyksen katkaisee vedellä huuhtelu.
- Pepsi Maxin jatkuva kittaaminen ei aiheuta hampaille mitään haittaa. (koska se ei närästä, hapot...you see)

5. Asunnot, jotka ovat vuokrattaessa periaatteessa tyhjiä, tarkoitan nyt varsinkin keittiötä. Meidän asunnossa on tasan yksi kiinteä kaappi ja se on keittiössä raanan alla. Sinne mahtuu kaasupullot. Muuten asunnossa ei ole esim. kylpyhuoneen kalusteita, ah paitsi iki-ihana bidet
Ukko ei muuten onneksi ole minun... Asunto on siis meidän, ei vuokralla.
Muuten siis kaikki kalusteet ostettavissa tai vähintään kuljeteltavissa. Siitä seuraa sitten ihania väliaikaisrakennelmia ja valtavaa pölymäärää.

Huoh, kylläpä teki kivaa kitistä vähän

Ei kommentteja: