maanantai 16. helmikuuta 2009

Skincare

No enpä sitten tosiaan kerenny eilen postailemaan, koska palauduimme hiljalleen vaakatasossa lauantain pokerimaratoonista...
Mä painuin ekana nukkumaan 06.10 sunnuntaiaamuna, taisin jäädä kolmanneksi tällä kertaa, mut enpä ainakaan laittanu lisää rahaa peliin.

Mutta itseasiaan. Ihan aluksi täytyy kertoa, että minulla on ihan sairaan kuiva atooppinen iho ja saan helposti ihottumaa ihan ilman tiettyä syytä. ADerman sivuilla atooppisesta ihosta kerrotaan näin:

"Atooppiselle iholle on tyypillistä kuivat, karheat, punoittavat ja kutisevat läiskät kasvoilla ja vartalolla.
Atooppinen ihottuma on pitkäaikainen, usein perinnöllinen ihosairaus, jonka taustalla on kuiva, helposti tulehtuva ja kutiava ihotyyppi sekä taipumus allergisiin reaktioihin.
Ihottuman vaikeusaste vaihtelee lievästä punoituksesta ja hilseilystä pahasti rikkoutuneeseen ja tulehtuneeseen koko vartalon ihottumaan.
Joskus atopiaan saattaa liittyä myös allerginen nuha tai astma.
Atooppisella ihottumalla on taipumus vaihdella ajan myötä ilman selvää syytä.
Vauvoilla oireina voi olla kuiva ja kutiava iho tai vaikeammissa tapauksissa ns. maitorupi, jolloin se ilmenee poskien punoituksena ja karheutena sekä raajojen kuivana ihottumana.
Leikki-ikäisillä atopiaa esiintyy yleensä taipeissa, jolloin puhutaan taiveihottumasta.
Murrosiässä atopia saattaa pahentua, mutta rauhoittuu monilla aikuisiässä. "
Allergia- ja astmaliiton mukaan noin joka viisi prosenttiä aikuisista kärsii atooppisesta ihosta.

Itse olen aina tykänny melko hajuttomista ja todella kosteuttavista tuotteista. Töissä ollessa käytin kymmeniä purkkeja Helena Rubinsteinin Hyrdo Urgency voidetta kahdessa eri koostumuksessa. Talvella ihanan paksu Balm ja kesällä kevyempi Cream versio (sarjassa on myös kevyin geeliversio, ei riitä mulle). Kaapista löytyy myös sarjan naamio. Aivan loistotuote, kehitetty alunperin palovammautuneen ihon hoitoon.



Toinen Holy Grail sarja on The Body Shopin Aloe Vera. Päivä ja yövoiteet on just sopivan kosteuttavia ja jättävät ihon ihanan raikkaan tuntuiseksi. Toinen supertuote on sarjan kuorinta. Todella tehokas, mutta ei kuivattava, eli voi huoletta käyttää kuivallakin nasulla kerran viikossa.




Sitten itse niihin tuotteisiin joita käytän päivittäin. Näin talvisin ihoni on niin käsittämättömän kuiva, että se ärsyyntyy melkein kaikesta. Siksi vaihdoinkin tavallisen Balean puhdistusvoiteen täysin tuoksuttomaan, säilöntäaineettomaan ja värittömään putsariin. Kasvovetenä tällä hetkellä Alverden bio-ruusukasvovesi. Alkoholiton kosteuttava ihanuus, mutta valitettavasti kullan mielestä tuoksuu mummolle :( (jatkan käyttöä tästäkin huolimatta, vesihän haihtuu iholta tosi nopeasti) Kuorintana at the moment Yves Rocherin ryyni/kasviskuorinta, josta olen kyllä ihan tykänny.



Sitten puhdistuksen jälkeiseen hoitoon. Olen tosi ihastunu uuteen A-Derman Exomega vartalo-kasvovoiteeseen. Sisältää kauraa ja hoitavina ainesosina Omega 6 ja vitamiini B3. Atooppisen ihon suurimpana ongelmanahan on ihon oman rasva- (lipidi) tuotannon puutteellisuus. On muuten niin helppoo tuon yhen töpsän kanssa, kun voi siitä vedellä kasvoille ja koko vartalolle. Kuulostaa varmaan todella antiluksukselta, mutta toimii ainakin mulla :)



Vaihteluna välillä Nivea Soft (vaikken todellakaan pidä sen tuoksusta) Florenan oliiviöljypäivävoide ja Alverden bio herkänihon jojoba-voide. Silmänymärysvoiteena Yves Rocherin rauhoittava Bio Specific geeli. Turhan ohut, mutta uusi on hankinnassa.

Jännä, kun töissä melkein kaikki asiakkaat oli silleen et "Vau et sulla on niin mahtava iho ja mä haluun samanlaisen!" Oon sitten siinä et joo eipä immeiset varmaan voi kuvitellakaan miten se kiristää, ärtyy helposti ja miten sen kanssa saa olla koko ajan varpaillaan. Varmaan illuusio hyvästä ihosta tulee meikkivoiteesta, olen siitä melkein varma. Joka tapauksessa hoidan ihoani joka päivä ja rasvaamisen unohtumisen tuntee kyllä heti. Ehdottomasti hyvä vinkki kaikille olisi kunnon säännöllinen, ihotyypin mukainen puhdistus, vaikka ei meikkaisikaan. Vedenjuonti mielellään se 2 litraa ihan puhdasta vettä päivittäin ja tietenkin hyvät yöunet ja hyvä mieli. Eikä unohdeta rakastuneen ihmisen hehkua ;)

7 kommenttia:

Piia kirjoitti...

=) sehän se, kaikki ei nää sitä työtä mikä kätkeytyy hyvän ihon taakse... voisikin vaan uppoutua kylpyammeeseen täynnä rasvoja :P *talvikeli turhauttaa*

Sanna kirjoitti...

Piia: Ahh, kylpyamme täynnä rasvaa on ollu mullakin toiveissa, monta monituista kertaa! Onneksi tänä talvena ei oo mitään täyttä katastrofia ollu... Oiskohan se aikuisuus sittenkin iskeny :O

Anonyymi kirjoitti...

Ah, kohtalontoveri! Itselläni on todella paha atooppinen iho, sisäiset kortisonikuuritkin tuttuja tämän vuoksi. Mutta yllättävä apu löytyy pahoina hetkinä ruokakaapista, nimittäin oliiviöljy.:D sitä loraus kosteusvoiteeseen, niin johan helpottaa pahimmissakin kohdissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja piti vielä lisätä, Body Shopin tuotteet joissa on Sheabutteria, toimivat myös hyvin. Muutenkin moni BS:n suihkutuote on hyvä atoopikolle, niissä kun ei ole saippuaa.

Sanna kirjoitti...

Anonyymi: No voihan! Tuota oliiviöljyä en oo vielä kokeillu kun jotenkin luulin et se eltaantuis helposti tai jäis haisemaan, mut nyt kyllä kokeilen. BS Shea-voi on ollu mulla jo monta vuotta käsivoiteena ja tykkään kyllä kovasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei se jää haisemaan, tosiaan jos vain pikkuisen sekoittaa kosteusvoiteeseen. En sitten tiedä onko laadulla jotain väliä, mutta olen käyttänyt extra virgin oilia, ja se imeytyy hyvin sottaamatta.:)

Sanna kirjoitti...

Anonyymi: Kokeilin koko kasvoille ja kaulalle tuo exomegan-voiteen kanssa. Iho tuntui kyllä taivallisen pehmeeltä ja jotenkin voidekin levittyi paremmin! Kiitos mahtavasta vinkistä :)