keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Kaikkee sitäIhana ylläri tänä aamuna Polishaholicilta!
"The award is given for recognition of cultural, etchical, literary and personal values transmitted in the form of creative and original writing...that's the general idea. So,the rules are to pass this on to 15 other bloggers who deserve this - in my opinion."
Että 15 eteenpäin huhhuh. Tuntuu, etten selvästikään seuraa tarpeeksi blogeja, kun en koskaan osaa antaa eteenpäin... Mutta jospa en nyt rupea arvuttelemaan, että kuka on jo saanut niin laitan eteenpäin Mintulle, M'manille ja Jennille.

Tänään on ollu kyllä kans yks semmonen päivä että. Mietin aamulla, miten saan itseni psyykattua kylppärin pesuun ja juttelin äitin kanssa mesessä hyvän tunteroisen. Netistä löydetyn ohjeen mukaan suihkuttelin kylppärin seinät ensin kloritilla ja annoin vaikuttaa hetken.
Yksin fakta Ranskasta muuten on se, että KAIKISSA kylpyhuoneissa on hometta. Väittäkää vaan vastaan, mutta ainakaan minä en ole vielä yhtään täysin homevapaata nähny. Vai oliko Mintun uusi kylppäri poikkeus.. No joka tapauksessa huonosta ilmanvaihdosta, lämmityksestä ja sen puutteesta johtuen useimmat ranskalaiskylppärit ovat mustasaumasia. Ikävää kyllä. Meillä tietenkin tilanne on vielä himpun verran hankalampi, koska lämmityksen puutteen takia en ole kehdannut pestä sitä kovinkaan usein. Myös lattiakaivon toimimattomuus ja kaakeileiden epätasaisuus estävät normaalin puhtaanapidon. Nyt kuitenkin 3 tunnin urakan ja viiden käytetyn hammasharjan (säilytän niitä juuri tätä varten) jälkeen kylppäri on niin hyvässä kunnossa kun se periaatteessa voi olla.Huomatkaa tuo riemukas reikä tuolla ammeen kyljessä. En tiedä miksi sen on siinä, mutta enon (kullan isoenon, joka on rakentanu tämän talon) kutsuma putkimies jätti sen pari vuotta sitten tuollaiseksi. Lattiasta kans näkyy sen verran, että eno oli itse (sen jälkeen kun oli pelotellut putkimiehen mäkelään) laatoittanut lattiaa ja tuloksen näkee ja ennenkaikkea tuntee.Vau puhdas seinä! Olisin halunnut tuohon jotain semmosta homeenestoainetta, jolla nuo saumat saisi uudestaan siisteiksi ja sileiksi, mutta puoliso ei vaikuttanut rautakaupassa kauheen kiinnostuneelta, joten asia jäi...Ajattelin, että joku päivä riivin nuo ikkunat irti, vien puutarhaan ja raaputtelen nuo puhtaaksi ja maalaan uudelleen.Nämä on siis huom. pesun jälkeen, ei kannata edes kuvitella miltä näytti before...
Otti muuten kyllä kauheesti henkeen ja silmiin tuo Lidlin kloritti, en ole koskaan käyttänyt enkä kyllä ihan heti halua käyttääkään. Kunhan veteni lämpenee, lähden pesulle ja sitten uusinta kierros rautakaupassa ja listalla ainakin uusi kunnollinen postilaatikko.
Kaikki postimme menee nykyään alakerran serkun uuteen ja hienoon laatikkoon, jonka hän on kätevästi hitsannu meidän olemattoman postikortinmentävän laatikkomme päälle. Jos tässä talossa olisi jonkunlaiset puheyhteydet, niin oltais vaikka voitu sopia uusien laatikoiden ostamisesta yhdessä, nehän olisi voinut vaikka hitsata samaan aikaan (kun ei ihan kaikilla hitsauskonetta kuitenkaan kotonaan ole) Vaikka korvaukseksi siitä, että kun olimme viimeksi Suomessa niin alakerran porukka oli antanut naapurille kellarin avaimet ja hän oli aukaissut metallinkerääjälle oven ja meidän kellari olikin kotiinpalatessamme aivan tyhjä. Kappas vaan oli lähteny kirjoituspöydät ja tietokoneennäytöt. Meidän autotalli on siis ollu koko talon yhteisenä romukoppana niin kauan kuin minä olen tässä talossa asunut. Siellä oli patjaa ja pahvilaatikkoo, ei puhettakaan että olisimme saaneet esim. auton mahtumaan talliimme. Jouduimme heinäkuussa kuivaamaan lattiat kaiken tämän romun alta, kun kaatosateen jälkeen vesi tuli ovesta sisään. Serkun talli pysyin puhtaana, vain ja ainoastaan hänen urheilumersuaan varten varattuna. Nyt kuitenkin serkun mies oli keksinyt, että hän haluaisi laittaa oman autonsa meidän talliin, koska meillä ei ole autoa :) Ehhehhe. No sehän kuulostaakin reilulta. Eihän hän ollutkaan kuin juuri tätä tarkoitusta varten varastanut/antanut varastaa kaiken irtaimen autotallistamme poissaollessamme. Kiitos Jean-Francois, olet niin mukava tyyppi.

7 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Kylppäri näyttää melkein uudelta :D

Meillä tosiaan ei ole vielä hometta, tuo on niin uusi. Paino sanalla 'vielä', kosteutta riittää...

manana kirjoitti...

stazzy: niin tekkee ja hyvältä näyttää! Mut eiks teillä ollu jonkinmoinen ilmastointi?

Sonja, Grenada kirjoitti...

Hometta! Ällöö! Olen niin neuroottinen kylppäreiden suhteen, että en tiedä pystyisinkö edes käymään homevaurioisessa kylppärissä. Ehkä, jos olisi pakko. Täällä taas ruostuu kaikki ilmankosteuden ja mereltä tulevan suolaisen tuulen takia. Esimerkiksi lamppujen kannat ovat nopeasti aika pelottavan näköiset..

M'man kirjoitti...

Kiitos lapyskasta!

hih, tuo teiran kylppari muistuttaa meidan entista... Maalattiin sita kaksi kertaa vuodessa, mutta aina sen nurkat/kulmat vaan koristui niin kauniisti sellaiseen harmaan vihertavaan...homeeseen! ;)

manana kirjoitti...

Sonja: Ikäväähän se, mutta kun on pakko. Pitäs vaan jaksaa pestä useammin. Ruosteen kanssa varmaan vaikeampi kun ei voi pestä :/

M'man: Ai vihertävä! Meillä ihan tuo perus musta, ällöttäviä molemmat. Kun löytäis jotain ainetta millä sais nuo siistiksi!

Pupuce kirjoitti...

Merci, ma biche! :)

Meilläkin on homeinen kylppäri, ääk!!!

Haliterkkuja!

manana kirjoitti...

pupuce: Voihan, kuulostaa olevan ihan yhtä yleinen vaiva kun luulinkin :( Terkkuja!