sunnuntai 31. elokuuta 2008

Kieliasiaa ym

En tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun eksyin "glamouristen" Glamour Dollsien nettisivuille ja erityisesti päiväkirja-osioon. Sen verran tiukkaa tekstiä suoltaa "melkein ällän äidinkielestä kirjoittanut" Johanna Tukiainen. Havainnollistamiseksi laitan pari ihan suoraa lainausta:


22.07.08 12:42 am
Kuitenkaan kukaan ei ole koskaan varastanut minua Miamissa, mutta Cannesin festareilla minulta varastettiin ensin kamera suoraan autosta, kun pysähdyin liikennevaloissa! Toisen kerran joku tuntematon mies hyppäsi autoon hidastaessani ja uhkasi puukolla minua, jolloin jouduin luovuttamaan kaikki arvoesineeni.

Rusketus kaunistaa aina ihmistä, sekä miestä että naista. Se tekee seksikkään näköiseksi. Jos pelätään ennenaikaista vanhemista, niin sitten keinotekoisesti pitää hankkia rusketus. Mutta valkoinen iho ei ole kenelläkään erityisen viehättävää, paitsi ehkä joskus barokki ajalla sitä suosittiin ja joillakin naisilla se on kaunista, kuten Helena Lindgrenillä.

Aivan, aivan. Olenkin miettinyt tätä oikeinkirjoitus ja kieliasiaa jo jonkun aikaa ja syy miksi haluan pitää blogini suomenkielisenä on selvä. Haluan ylläpitää äidinkieltäni ja säilyttää edes jonkinlaisen tason myös oikeinkirjoitusksessa. En todellakaan ole mitenkään erityisen lahjakas kirjoittaja, kuten varmaan blogini lukijat tietävätkin. YO-todistuksesta löytyy ansaittu B. En yleensä arvioi toisten aikaansaannoksia (paitsi tietenkin meikkipuolella ;)) Tukiaisen tyyli jostain syystä pisti erityisen pahasti silmään, eli oli pakko kommentoida. Dollsien blogia/päiväkirjaa ei muuten voi kommentoida. Tulisiko ymmärtää, että Tukiainen on jonkun tason suomenruotsalainen ja nähtävästi hallitsee ruotsinkielen suomea paremmin? Ilmeisesti hänen tuotoksiaan saa kuitenkin vapaasti kritisoida, ottaen huomioon, että niitä löytyy useammasta osoitteesta. Myös Hymy-lehtihän julkaisee Johannan seksiä ja samppanjaa-blogia. Aika moni suosittukin blogi on vielä kaukana 180 kommentin saavutuksesta... Mutta hei, oikeinkirjoitusta tärkeämpää Tuksun blogissahan on tietenkin glamourinen sisältö:

Minulla oli päällään Miamista hankittu ihana Barbie unelma tyllimekko ja lainasin Dollsien uudelle tanssijalle Suville myös Miamista hankitun liilan tyllipaljetimekon. Ei tuollaisia asuja saa Suomesta ja jos ne haluaa teettää, niin maksaa ihan naurettavia summia. Jenkeissä kaikki vaatteet, kosmetiikka ja korut ovat huomattavasti halvempia. Kiva juttu että Suomessa järjestetään joskus tällaisia erikoisbileitä. Siihen olin pettynyt, että shampanjatarjoilu tyssäsi heti alkuiltaan eikä paikkoja ollut tarpeeksi. Onneksi meillä oli mukana herrasmiesystäviä, jotka hoitivat juomapuolen koko illaksi.


3 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

"Barbie unelma tyllimekko" aiheuttaa näppylöitä sekä oikeinkirjoitusasultaan, että noin niinkuin vaateideana. Uh.

Jaanaba kirjoitti...

Voi Jösses koko Johanna, muuta en osaa sanoa. Olen melko sanaton.

manana kirjoitti...

stazzy: Jiihaa!!

jaanaba: Joo ollaan vaan kaikki ihan hiljaa :D