maanantai 6. syyskuuta 2010

Dimanche à Donon

Eilen taas oltiin luonnonhelmassa. Elsasin alueen yhteen kuuluisimmista nähtävyyksistä kuuluu Donon, gallo-romaaninen palvontapaikka tuhannen metrin korkeudessa. Lähdettiin nousemaan seitsemänsadan metrin korkeudelta joskus kolmen aikaan ja viimeisimmälle huipulle pääsimme joskus vähän ennen kuutta. Nousu oli kyllä aika tiukka ja polku tosi kivinen, mutta näköalat korvasivat lopussa kaiken vaivan:



Jännä oli huomata miten ylöspäin noustessa maa ja kasvit muuttuivat kotoisampaan suuntaan... Oli aluksi pieniä kanervamättäitä ja sitten koko ajan suurempia, oli kangasrouskuja ja mustikoita. Ihan kuin Kainussa kerrassaan :) Tosiaan näköalat olivat aivan uskomattomat ja ilmakin suosi meitä raikkaalla kahdellakymmenellä asteella. Wikipediassa on uskomattomia talvikuvia samaisesta paikasta. Pitääpä joku kerta käydä katsastamassa Strasburgin arkeologisesta museosta paikalta löytyneet aarteet!

english: Yesterday we visited a place called Donon in the Vosgian mountains. It's a Gallo-Roman historic site at 1 km of altitude. We started the climb at approx 700 m and the last 300 m were obviously not the easiest :) But the view from the top was simply stunning!

Ei kommentteja: