keskiviikko 7. tammikuuta 2009

C'est fini maintenant

Joo loppu on. Sain taas iilenkutsun alakertaan ja manageri ilmoitti, että nyt pitäisi allekirjoittaa eropaperit. Hän kysyi aluksi, että miltä nyt tuntuu (viitaten varmaan viimekertaiseen itkukohtaukseen) ja sanoin, että olen aivan rajattoman pettynyt. Hän sanoi, että oli keskustellut pomon kanssa ja kuulemma hän ei voi perua sanojaan, eli emme voi jatkaa sopimustani. Sitten seurasi ärsyttävää sanahelinää kuten esim, että löydän varmasti pian uuden työn jne. Eikä minun pitäisi pitää tätä häviönä vaan jatkaa eteenpäin, vaikka hän muisti, että olin etsinyt jo hyvän aikaa. Ja tämän jälkeenhän minulla tuskin on mitään mahiksia esim. Strabourgin kahteen muuhun Sephoraan, vaikka koeaika minun puolelta erittäin hyvin menikin. Menin vielä kättelemään kolmen aikaan, kun managerini lähti kotiin ja kiitin vielä kerran saamastani mahdollisuudesta, ihan vaan osoittaakseni, että minun puolelta sopimusta olisi voitu jatkaa, etten kantanut kaunaa. Olisin mielelläni vielä keskustellut pomon kanssa ja kysynyt kunnollista selitystä, mutta hän ei ollu puoli kuuden aikaan enään tavattavissa. Sain taas mahdollisuuden tehdä työni loppuun tai lähteä heti. Halusin hoitaa hommani loppuun ja nauttia työstä saamaani tyydystä ihan loppuun asti. Surkeeta I know. Varmasti puljun tulos laskee (ainakin vähän :)) tästä päivästä lähtien, kun en ole enään tekemässä muidenkin hommia. Esim. eilen olin tasan ainoa työntekijä joka vaivautui puhumaan asiakkaille ja hoitamaan hommansa. Eilen ei ollut paljon asiakkaita, eli voisi olettaa että nekin vähät hoidettaisi kunnialla, mutta 6 myyjää/manageria notkui kassalla ja minä ainoana kiersin ympyrää ja tervehdin asiakkaita ja autan löytämään sitä sun tätä. Hyvä tietenkin niille onnellisille työntekijöille jotka ovat siihen kunnioitettavaan asemaan päässeet.
Kaikki työkaverit olivat todella osaa-ottavia ja tarjosivat neuvoja tulevaisuutta varten :) Että ensi viikolla kilpailijan puheille jne. Niinku just äitin kanssa tuossa puhuin niin tuntuu, että olen kuitenkin tästä ottanut opikseni ja osaan varmasti markkinoida itseäni ihan eri tavalla tästä lähtien.

Ja sitten iloisempiin asioihin, kuten lumisateeseen ja pihalla lenteleviin lintuihin:Päivänmeikkinä, siivouksen lomassa, keväistä ja kevyttä vihreää 120 paletista. Vaalean vihreää liikkuvalle luomelle ja tummempaa sinistä luomivakoon pyöreäkärkisellä siveltimellä. Sininen jatkuu myös alaripsirajaan aika leveälti. Ohut rajaus mustalla kajalilla vain yläripsirajaan ja valkoista kultaan taittuvaa luomiväriä kulmaluulle. Lämmitin kasvojen ulkoreunoja kevyesti aurinkopuuterilla. Poskilla oranssia Yves Rocherin poskipunaa ja huulilla Lancomen nudea kiiltoa.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi ):. Mutta yritä nyt jatkaa elämää eteenpäin : ). Saattaahan se olla, että sinne toiseen sephoraan voisi olla edes jonkin näköiset mahdollisuudet päästä...Ei kannata luovuttaa :).

netta kirjoitti...

Olen tosi pahoillani työpaikan vuoksi.:/ Hirmu kurja homma etenkin kun kyse oli toisen mokasta eikä siitä, että olisit ollut mitenkään huono työntekijä. Ihan ihme syy kyllä. Tsemppiä kuitenkin työpaikanhakuun, toivottavasti tärppäisi pian ja vielä mukavammasta paikasta.

Karkki kirjoitti...

Voi, olen niin valtavan pahoillani!!!

Niin väärin ja epäreilua kun se onkin, musta kuulostaa aivan siltä, kuin olisivat tarkoituksella etsineet joulunajaksi työntekijää, ja juuri sillä verukkeelle että "tarjoavat pidemmäksikin aikaa" koska hyvin harva lopulta suostuu menemään vain joulunajaksi, tavallisesti työnhakijat etsii pidempiaikaista työtä. Näyttää aivan siltä kuin tuossa olisi käytetty laittomasti työvoiman hakumenetelmää. Voin olla tietysti aivan väärässäkin. Mutta kuulostaa niin tekaistulta syyltä,eihän työaikalistan tekemisessä aiheutunut erehdys ole työntekijän syy. Ja sulla on täysi oikeus luottaa siihen, mitä listassa luki, sinä päivänä, kun lähdit töistä kotiin. Muutoksista on työnantajan ilmoitettava, eli heti kun listan tekijä huomasi virheensä ja korjasi sen, sen olisi pitänyt siitä itse ilmoittaa sitä koskeville työntekijöille, eikä allekirjoituttaa eropapereita. (valitettavasti koeaika on tosi kätevä edullisen työvoiman käyttömenetelmä, vaikka aivan laittomasti ja holtittomasti sitäkään ei saa käyttää.) Varsinkin kun teet niin hyvin sun työn ja olet siellä pidetty ja tuotat tulosta. Mulla on vähän sellainen kutina.

Yhtä kaikki, olen niin valtavan pahoillani. Suuri halaus!!

*~SL kirjoitti...

Tosi ikävä juttu ja väärin sinua kohtaan, oikeasti tosi tärkeää, vaikea ymmärtää!:o :( nojoo.. ja kuulostaa "hieman" laiskoilta ne muut työntekijät että notkuivat vaan ja eivät tulleet palvelemaan asiakkaita, jotenkin tyypillistä, tullut nähtyä niin Espanjassa, Ranskassa kuin Italiassakin vastaavaa.. Että menettivät todella hyvän ja reippaan työntekijän! pakko myöntää että kyllä suomalaisten asiakaspalvelu on ripeää! Kerran lähdettiin Italiassa kosmetiikkakaupasta pois kun ei jaksettu odottaa ja myyjä juoksi perään ja luuli äitini varastaneen shampoon :D

Toivottavasti löydät jonkun hyvin työn, jos mahdollista niin vielä paremman!

*~SL kirjoitti...

Voithan yrittää aluksi hakea esim. harjoitteluun toiseen Sephoraan? ainakin Suomessa "otetaan" paremmin harjoittelijoita kun ei tarvitse maksaa paljoa.. :/

Stazzy kirjoitti...

Ranskassa vaan pitää olla opiskelupaikka jos haluaa harjoitteluun. Yrityksillä ei ole lupaa ottaa harjoittelijoita muuten.

msg kirjoitti...

Voi, olen tosi pahoillani puolestasi! Tosi ilkeää ja ylimielistä irtisanoa hyvä työntekijä oman virheen vuoksi. Ranskalaiset... Tsemppiä ja voimahali! Vika ei ollut sinussa!

manana kirjoitti...

anonyymi: Toki jatkan yrittämistä, kaipa sitä jonnekkin voisi päästä. Alkaa vaan olla kaikki alan liikkeet jo kokeiltu..

netta: Niin joillakin on valta toisten yli ja jotenkin tuntuu, että ehkä meidän kemiat ei ihan synkannu ainakaan loppuajasta. Enkä tuon jälkeen tietenkään olisi voinut enää heidän arvostelukykyynsä täysin luottaa :(

Karkki: Kiitos! Niin ihan tekaistultahan tuo syy tuntuu, enkä sitä paitsi ole mielestäni saanut edes kuulla kunnollista syytä. Oisko sitten tästä ymmärrettävissä etten ollut tarpeeksi alainen vaan olin avoimesti sitä mieltä, ettei kyseessä ollut minun vikani ja se ei ylempiä miellyttänyt.. Halit tuli tarpeeseen!

*~SL: Niinpä siinäkin pieni kulttuuri ero. Toisaalta, kun on saanu sen vakinaisen sopimuksen voi vaikka lorvaillakkin.. Omalta osaltani aika kuluu nopeammin kun on tekemistä ja sitä paitsi nautin oikeasti työstäni. Harjottelu ei taida olla mahdollista, mutta ehkä voisin ehdottaa pientä koeaikaa tuollaisen pitkäaikaisen sijasta, jos semmonen olisi helpommin saatavissa.

Stazzy: niinhän se menee ja sitä paitsi kaikkiin sopimuksiinhan kuuluu koeaika.

msg: Kiitos sinulle! Niin se vaan menee, joku on aina päättää muiden puolesta. Olisin mielelläni kyllä kuullut "oikean" syyn. Sehän voi tietenkin olla ihan mitä tahansa ja jos se on se sairasloma niin eihän ne sitä voi sanoa ääneen..

ansu kirjoitti...

Miten voi taas näin käydä?? Kauheeta, koitahan jaksella siellä <3

manana kirjoitti...

ansu: Niin ei ole ensimmäinen kerta, mutta ainakaan ollu minun vika. Kyllä täällä pärjäillään! <3

Bena kirjoitti...

Kuulostipa tosi epäreilulta sua kohtaan :( Varsinki jos olit sillonki tunnollisin työssä.

manana kirjoitti...

Bena: Onhan se, valitettavasti en voi asialle mitään. Tuntuu tosiaan, että työn kunnolla tekemisellä ei ollu mitään painoarvoa :/

Fifi kirjoitti...

Voihan kettu sentään, onpa epäreilua meininkiä! Iso tsemppihalaus täältäkin! Ainakin voit kulkea pää pystyssä tietäen, ettet itse tehnyt mitään väärin.

Voithan aina yrittää hakea töitä Marionnaudilta tai Truphèmelta tai mitä teillä Strasbourgissa nyt onkaan, jossain vaiheessa kyllä tärppää uudestaan. Faut jamais perdre l'espoir !

Pupuce kirjoitti...

No voi, tsiisus taas mitä touhua! Oon niin pahoillani siun puolesta, Sannasein! Mutta...nyt vaan leuka pystyyn ja uuden työn etsintään! Kyllä se siun paikka vielä löytyy, oon ihan varma siitä! Sie oot niin lahjakas, ahkera, fiksu ja sosiaalinen suomalainen! :) Iso hali Provencesta!

manana kirjoitti...

Fifi: Niinpä! Marionnaudilla oon käyny jopa haastattelussa enkä päässy kun mulla ei ole onglerie-koulutusta.. Mutta onhan niitä muitakin. Alkaa kyllä olla suurinosa jo tuttuja :)

Pupuce: Kiitos sinulle kannustuksesta! Kyllä se tästä, pahin v**utus on jo ohi :D Pakkohan se työ on mullekkin löytyä, kun muillekkin turjakkeille!