keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Paluu arkeen

Vieraat laitettiin Frankfurtin linkkuun eilen aamulla ja tuntuu, että talo jäi kyllä aika tyhjäksi... Onneksi kerettiin viettää ihanat viisi päivää yhdessä ja sää helli meitä. Torstaina käytiin Emmauksella ja sieltä shopattiin kaikkee kivaa pientä. Perjantaina käytiin taas Offenburgissa ja kulta jäi kotiin potemaan flunssaa. Saksasta kotiuduttiin vasta aika myöhään illalla ja sen jälkeen syötiin raclettia ja istuttiin iltaa. Lauantaina hippailtiin kaupungilla ja minä jouduin vuorostani flunssan kouriin. Sunnuntaina lähdettiin aamusta viinitielle. Aloitettiin reissu Marlenheimistä ja käännyttiin kotia kohti Chatenoisista. Eli ajaltiin about puolet reitistä, noin 100 km. Käytiin Mutzigissä syömässä ja ostettiin Heiligensteinistä paikallista Klevener-valkoviiniä. Kahviteltiin useampaan otteeseen pikkukylissä ja oltiin takaisin kotona seitsemän aikaan, racletoitiin siinä vielä jämillä toistamiseen :) Aivan uskomaton reitti, suosittelen ihan kaikille Elsasin alueen matkaajille! Maanantaina lähdettiin taas Saksanpuolelle ja tällä kertaa läheiseen Kehliin. Sielläkin meni koko päivä ja illalla kävimme syömässä Passeport Gourmandin suosittelemaan l'Etrie-ravintolassa Reichstettissa. Anoppi ja kullan isoveli olivat mukana ja söimme oikein todella hyvin.



Ai niin ja lauantaina ennen kaupungille lähtöä huomasin, että yläkerrassa tassuteltiin (siellähän ei ole kohta kolmeen vuoteen asunut ketään) ja joku nainen kantoi tavaraa yläkerran kämpästä omaan autoonsa. Mehän sovittiin alakerran emännän kanssa joskus aikoja sitten, että oltaisiin kiinnostuneita edesmenneen anopin sedän huonekaluista. Onneksi yläkerran ennennäkemätön omistajapariskunta oli oikein mukava ja saatiin käydä hakemassa parit pöydät sieltä tänne alas. Siis jos ei oltais ite työnnytty tuonne yläkertaan niin kukaan ei olisi meille mitään ilmoittanut ja olisi nuokin kalusteet menneet kaatopaikalle tai Emmaukselle. Joskus kannattaa näköjään vähän työntää nenänsä "muidenkin" asioihin. Koska sedällä ei ole omia lapsia, anoppi olisi lähin perijä ja siksi hänen olisi kuulunut olla paikalla, kun kämppää tyhjennettiin... Liekkö pariskunta ajatellut, että kalusteet kuuluivat asuntokauppaan?



Tämmönen kiva klaffipöytä....



Ja tällainen aika ramiska olohuoneen pikkupöytä saatiin pelastettua :)

english: My guests left yesterday and our house seems really empty again. But the last five days were so much fun and we got to do so many great things together. We visited Offenburg and Kehl (as usual :)) and did some shopping and eat well. I'd warmly recommend the Wine Road to all tourists visiting Alsace, it's amazing!
Also last Saturday, my BF inherited these two tables from he's late great-uncle so we did some decorating :)

Ei kommentteja: